Ventspils mēra un Zaļo un zemnieku savienības premjera amata kandidāta Aivara Lemberga dēls Anrijs lūgs prokuratūrai izvērtēt viņa konta izdruku publiskošanu internetā, informēja Anrijs Lembergs.

Viņš plāno iesniegt iesniegumu Ģenerālprokuratūrā un Kurzemes rajona prokuratūrā "par noziedzīgu nodarījumu saistībā neizpaužamu ziņu publiskošanu" un lūgs "Datu valsts inspekciju konstatēt fizisko personu datu aizsardzības likuma pārkāpumus".

"Uzskatu, ka šo neizpaužamo ziņu tālāka izplatīšana ir vērtējama kā noziedzīga nodarījuma turpināšana un atbalstīšana," teikts Anrija Lemberga paziņojumā.

Viņš arī saista konta izdruku publiskošanu ar mēģinājumiem "politiski ietekmēt tuvojošo vēlēšanu rezultātus, ņemot vērā mana tēva Aivara Lemberga pieaugošo popularitāti sabiedrībā". Anrijs Lembergs arī norāda, ka Valsts ieņēmumu dienests 2008.gadā pārbaudījis viņa ienākumus un šī konta izdrukas, neatklājot pārkāpumus.

Jau ziņots, ka pirmdien interneta vietnē "www.rokasgramata.com" publiskotas, iespējams, Anrija Lemberga bankas kontu izdrukas par laika posmu no 2000. līdz 2006.gadam. Datu valsts inspekcija (DVI) secinājusi, ka varbūtējo Anrija Lemberga bankas kontu izdruku publiskošanā internetā saskatāmas noziedzīga nodarījuma pazīmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!