Jaunievēlētais 10.Saeimas prezidijs otrdien savā pirmajā sēdē apstiprināja katras parlamenta frakcijas darbinieku skaitu un darba algas fondu, kas noteikts, ņemot vērā deputātu skaitu frakcijā.

Katrai 10.Saeimas frakcijai būs vecākais konsultants un tehniskais sekretārs, bet pārējo konsultantu skaits atšķirsies.

Lielākajā "Vienotības" frakcija, kurā ir 33 deputāti, būs seši konsultanti, "Saskaņas centra frakcijai ar 29 deputātiem būs pieci konsultanti, Zaļo un Zemnieku savienības frakcijā, kurā ir 22 deputāti, darbosies četri konsultanti.

Savukārt Nacionālajā apvienība VL-TB/LNNK un "Par labu Latviju" būs pa vienam konsultantam, jo abās ir vienāds deputātu skaits – astoņi.

Atšķirsies katras frakcijas darbinieku algu fonds – "Vienotībai" maksimālā summa būs 5757 lati mēnesī, SC – 5029 lati, ZZS – 4301 lats, bet VL-TB/LNNK un PLL – 2117 lati katrai.

Prezidijs arī pieņēma zināšanai abu mazāko frakciju nolikumus un vadību. VL-TB/LNNK frakcijas vadītājs būs Einārs Cilinskis, bet viņa vietnieks – Raivis Dzintars.

"Par Labu Latviju" 10.Saeimas frakciju vadīs kādreizējais reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns, bet frakcijas priekšsēdētāja vietnieki būs Rita Strode un Māris Kučinskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!