Foto: LETA

Pirms ieroču demonstrēšanas privātā bērnudārza "Pūcīte" audzēkņiem pedagogi izskaidroja bērniem ieroču bīstamību un sniedza citu nepieciešamo informāciju, sacīja Saeimas deputāts un SIA "Bērnu radošais centrs "Pūcīte"" līdzīpašnieks Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK).

Pirms ieroču demonstrēšanas privātā bērnudārza "Pūcīte" audzēkņiem pedagogi izskaidroja bērniem ieroču bīstamību un sniedza citu nepieciešamo informāciju, sacīja Saeimas deputāts un SIA "Bērnu radošais centrs "Pūcīte"" līdzīpašnieks Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK).
Kā ziņots, "Pūcītes" interneta vietnē ievietotajā fotogalerijā un videomateriālā redzams, kā pirmsskolas vecuma bērni rotaļājas ar īstām pistolēm, ložmetēju un granātām. "Firmas.lv" informācija liecina, ka SIA "Bērnu radošais centrs "Pūcīte"" 1200 kapitāla daļas 1200 latu vērtībā pieder Parādniekam.

"Šajā jautājumā ir sacelta absolūti nepamatota ažiotāža. Šo savdabīgo ažiotāžu ir sacēluši Kremļa mediji (..), kuru mērķis ir novērst uzmanību no tā, kā ar ordeņiem apkārušies un piedzērušies cilvēki 9.maijā degradē apkārtējo vidi," sacīja deputāts, paužot neizpratni, kāpēc šī informācija nav tikusi aktualizēta jau marta beigās, kad viņš to bija publiskojis sociālajos tīklos.

Parādnieks skaidroja, ka bērniem bija iespēja iepazīties un apskatīt deaktivizētus ieročus, kurus to stāvokļa dēļ nevar vairs dēvēt par reāliem ieročiem. Politiķis noraidīja medijos pausto, ka bērni būtu rotaļājušies ar īstiem ieročiem.

Deputāts uzticas bērnu audzinātajām, kurām ir maģistra izglītība un kuras audzēkņiem profesionāli izskaidroja ieroču bīstamību. Viņš cer, ka izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis sīkāk iepazīsies ar šo situāciju un mainīs savu kritisko vērtējumu. Tikšanās ar bērniem notikusi saistībā ar leģionāru dienu 16.martā, kā arī ar mērķi pastāstīt par karavīru ikdienu.

Vaicāts, vai bērni pēc šī gadījuma nevarētu sākt pozitīvi uztvert ieroču izmantošanu, Parādnieks pauda neizpratni par šāda veida jautājumu. Viņš retoriski vaicāja, vai saskaņā ar šādu pieeju nevajadzētu noteikt vecuma ierobežojumus militāro parāžu apmeklētājiem, lai bērniem nerastos pozitīva attieksme pret tanku izmantošanu postījumu veikšanai.

Jau ziņots, izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis paudis viedokli, ka ieroči, cilvēki armijas uniformās un šāda veida vēstījumi bērnudārzos ir kategoriski nepieņemami. "Tāda ir mana personiska pārliecība," uzsver ministrs.

"Pūcītes" mājaslapā teikts, ka bērnus apciemojošie karavīri "bija tērpušies visīstākajos latviešu leģionāru formas tērpos un iepazīstināja bērnus ar visīstākajiem leģionāru kaujas ieročiem, apģērbu, ekipējumu, ikdienas režīmu un karavīru pienākumiem. Kā jau tas maziem puišiem pienākas, to interese par īstajiem karavīru ieročiem bija ievērojami lielāka par viņiem pašiem."

Sašutumu par leģionāru piemiņas dienas svinībām bērnudārzā paudusi virkne Krievijas mediju, nodēvējot tās par "nacistu līdzskrējēju patriotisma mācībām bērnudārzā Rīgā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!