Foto: LETA

Rīgas Vanšu tilta vantis aizsardzībai no kāpējiem apliks ar dzeloņdrātīm, taču sākotnējā iecere izvietot uz vantīm speciālas rotējošas bumbas tomēr atmesta, portālam "Delfi" pastāstīja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Rīgas domes (RD) Satiksmes departaments, konsultējoties ar alpīnistiem par labākajiem aizsardzības veidiem pret tilta iekarošanas mēģinājumiem, secinājis, ka rotējošās bumbas nebūtu efektīgs līdzeklis, jo kāds spēcīgs cilvēks, kurš varētu mēģināt uzkāpt tilta vantīs, varētu tām vienkārši pārkāpt pāri.

Līdz ar to par piemērotāko un praktiskāko aizsarglīdzekli pret kāpšanu vantīs atzītas vienkāršas dzeloņdrātis, lai arī tas nav vizuāli glītākais risinājums.

"Jā, tas nebūs tik eleganti, bet tomēr tas ir piemērotākais veids, kā atturēt kādu no kāpšanas tilta vantīs," teica Ušakovs un piebilda, ka, iespējams, tilta pakājē uzstādīs arī signalizāciju.

Dzeloņdrātis ap tilta vantīm gan tuvākajā laikā vēl nevīsies, jo šis risinājums vēl jāsaskaņo ar tilta projektētājiem un arhitektiem. Paredzams, ka Vanšu tilta pamatā uzstādīto pagaidu nožogojumu ar dzeloņdrātīm aizstās līdz vasaras beigām, prognozēja Rīgas mērs.

Nav zināms, cik izmaksās plānotie drošības pasākumi, taču tie nebūšot dārgi, viņš piebilda.

Patlaban vanšu stiprinājuma vietās aizvien uzlikta pagaidu sēta, bet pašas troses vairāku metru garumā ir noziestas ar solidolu.

Jau ziņots, ka 7.jūnija pēcpusdienā Vanšu tilta vantīs uzrāpies vīrietis, kurš pēc kāda brīža no tā nolēcis, uzkrītot uz trolejbusa vadiem. Pēc kritiena viņš gājis bojā.

Lai atslēgtu Vanšu tilta pilona durvis un nokļūtu līdz vīrietim pilona durvju atslēgu atbildīgie dienesti meklējuši novēloti un pa aplinkus ceļiem.Dienesti skaidroja, ka policijas psihologs laicīgi netika pie Vanšu tiltā uzkāpušā un vēlāk nolēkušā vīrieša, lai atrunātu viņu no pašnāvības, jo nav bijusi pieejama Vanšu tilta durvju atslēga.

Pusotru nedēļu pēc notikušā domes nolēma, ka atbildība par negadījumu jāuzņemas bijušajai RD Satiksmes departamenta vadībai, ko sodīt nav vairs nav iespējams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!