Foto: LETA
No šā gada 1.septembra valsts 50% kompensēs recepšu medikamentus bērniem līdz divu gadu vecumam, bet 25% recepšu zāļu iegādes izdevumu kompensācija paredzēta grūtniecēm vai sievietēm pēcdzemdību periodā līdz 42 dienām, paredz otrdien valdībā atbalstītās izmaiņas zāļu iegādes kompensācijas kārtībā.

Vēl valdība nolēma, ka no 1.augusta valsts segs pusi no gripas vakcīnas iegādes izdevumiem grūtniecēm. Šo iespēju grūtnieces varēs izvēlēties brīvprātīgi. Savukārt no šā gada 1.novembra valsts 100% jeb pilnā apmērā segs zāļu iegādes izdevumus neauglības ārstēšanai.

Veselības ministre Ingrīda Circene (V) preses konferencē pirms Ministru kabineta sēdes norādīja, ka jaunā kārtība par recepšu medikamentu kompensēšanu neatteiksies uz tām zālēm, kas jau tiek kompensētas 75% vai 100% apmērā. Ministre atzīmēja, ka šie atbalsta mehānismi tiek īstenoti saistībā ar valdības šā gada jūnijā atbalstīto Mātes un bērna veselības uzlabošanas plānu 2012.-2014.gadam, kas paredz virkni pasākumu demogrāfiskās situācijas uzlabošanai Latvijā.

Circene akcentēja, ka virkne pasākumu ieviesti jau no šā gada jūlija sākuma, tostarp, valsts apmaksāta konsultācija pie ginekologa, valsts apmaksāti izmeklējumi saistībā ar neauglības ārstēšanu, arī olvadu caurlaidības pārbaudēm un operācijas šī procesa atjaunošanai.

Kopumā valdības otrdien atbalstītajiem medikamentu kompensēšanas pasākumiem 2012.-2014.gadā budžetā paredzēti 1,182 miljoni latu. Vislielākais finansējums paredzēts zāļu kompensēšanai neauglības ārstēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!