Foto: DELFI

Viļņas apgabaltiesa trešdien pasludināja par bankrotējušu pērn novembrī nacionalizēto banku "Snoras", kas ir krahu cietušās "Latvijas Krājbankas" lielākā īpašniece, pavēstīja tiesas pārstāvis Gintauts Staļnonis.

"Bankas bankrota administrators 6.augustā lūdza pasludināt "Snoras" par bankrotējušu un sākt tās likvidācijas procedūras. Tiesnesis Andžejs Macijevskis šo lūgumu apmierināja trešdien," viņš informēja.

Pēc tiesneša teiktā, tiesas spriedumu septiņu dienu laikā var pārsūdzēt Apelācijas tiesā.

"Snoras" kreditoru komiteja 19.jūlijā nolēma, ka banka "Snoras" tiks likvidēta, un pilnvaroja "Snoras" bankrota administratoru Nīlu Kūperu vērsties tiesā.

Kreditoru komitejas priekšsēdētāja Aurēlija Mažintiene toreiz sacīja, ka pēc tam, kad tiesa būs pieņēmusi lēmumu par bankas likvidāciju, varētu pilnā apmērā sākties bankas īpašuma realizācijas procedūras. Mažintiene nevarēja pateikt, cik ilgs laiks varētu būt nepieciešams bankas likvidācijai, jo īpašumu ir daudz un to realizācija nebūs ātra.

"Snoras" tika nacionalizēta 2011.gada 16.novembrī. 7.decembrī tika sākta "Snoras" bankrota procedūra.

Bankai "Snoras" pieder nedaudz vairāk kā 60% "Latvijas Krājbankas" akciju.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa "Latvijas Krājbanku" par maksātnespējīgu pasludināja pērn 23.decembrī, bet šogad 8.maijā tiesa nolēma apmierināt bankas administratora auditorkompānijas "KPMG Baltics" pieteikumu par "Latvijas Krājbankas" bankrota procedūras sākšanu.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome 2011.gada 21.novembrī nolēma apturēt "Latvijas Krājbankas" visu finanšu pakalpojumu sniegšanu. Šāds lēmums tika pieņemts, pamatojoties uz konstatēto līdzekļu iztrūkumu bankā. Notikušo pašlaik izmeklē policija.

"Latvijas Krājbankai" licenci kredītiestādes darbībai FKTK anulēja 10.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!