Foto: DELFI Reporter
Uz Vanšu tilta dežūrējošie apsargi svētdien vēlu vakarā pamanījuši un apturējuši kārtējo tilta vanšu iekarotāju, portālam "Delfi" pavēstīja uzņēmuma "Koblenz Drošība" vadītājs Raivis Terinks.

Apsargi, kuri kopš jūlija dežūrē pie tilta vantīm, ap plkst.23.30 Pārdaugavas pusē pamanījuši kādu vīrieti, kurš šķērsojis tilta braucamo daļu un pārrāpies pāri nožogojumam pie tilta vantīm. Kad pie viņa piesteigušies dežūrējošie apsargi, vīrietis jau bija sācis rāpties pa vantīm, tomēr apsargiem izdevies viņu sagrābt aiz apģērba un nocelt no vantīm.

Rīgas domes Satiksmes departaments atgādina, ka par mēģinājumu nesankcionēti nokļūt uz Vanšu tilta vantīm var sodīt pēc Krimināllikuma panta par huligānismu, kas paredz soda naudu līdz 10 000 latu vai brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem.

Aizturētais vīrietis ir apmēram 25 gadus vecs un nav bijis alkohola reibumā. Pēc aizturēšanas viņš nodots Valsts policijai. Vīrietis savu rīcību skaidrojis ar vēlmi pamēģināt pēc iespējas augstāk uzrāpties vantīs, pastāstīja Terinks.

"Koblenz Drošība" vadītājs norādīja - šis bija pirmais mēģinājums uzrāpties tilta vantīs, kopš uzņēma apsargi uzrauga šo objektu.

Patlaban paredzēts, ka uzņēmuma apsargi turpinās dežūrēt uz tilta, kamēr tā vanšu konstrukcijas būs aprīkotas ar signalizāciju un video novērošanas sistēmu, piebilda Terinks.

Jau ziņots, ka jūlija otrajā pusē dažu dienu laikā trīs pārgalvji mēģinājuši uzrāpties Vanšu tilta vantīs.
Savukārt 7.jūnija pēcpusdienā Vanšu tilta vantīs uzrāpies vīrietis, kurš pēc kāda brīža no tā nolēcis, uzkrītot uz trolejbusa vadiem. Pēc kritiena viņš gājis bojā.

Pēc visiem šiem notikumiem pašvaldība nolēma, ka tilta vantis jāaprīko ar speciāliem dzeloņstiepļu vijumiem, kā arī līdz tā aprīkošanai ar signalizāciju jānodrošina vanšu apsardze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!