Foto: LETA

Rīgas Dome visas Vanšu tilta vantis gan Pārdaugavas, gan centra pusē līdz ceturtdienai apvīs ar dzeloņdrātīm, un tiltu 24 stundas diennaktī uzraudzīs divi apsargi, pirmdien žurnālistiem pastāstīja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Viņš arī atgādināja, ka tilta vantis aprīkos ar signalizāciju. Tiltu apsargās divi darbinieki no privātas apsardzes firmas, un viņu pakalpojumus apmaksās "Rīgas Tilti".

Ušakovs nezināja teikt, cik tas izmaksās, bet pieļāva, ka tas varētu maksāt divus – trīs latus stundā.

Savukārt nedienās ar Vanšu tilta pilona durvju atslēgšanu šoreiz nebija vainojama atslēga. Operatīvajiem dienestiem naktī uz svētdienu, kad Vanšu tiltā uzkāpa iereibis vīrietis, nācās durvis uzlauzt, jo atslēga, lai arī bija sadabūta, neko daudz nelīdzēja, jo slēdzene bija sabojāta. Pēc šī gadījuma, operatīvie dienesti durvis vienkārši aizmetināja, un tāpēc arī pirmdienas rītā durvis nācās atlauzt, portālam "Delfi" pastāstīja Satiksmes departamenta pārstāvis Tālivaldis Vectirāns. Pirmdien gan durvīm jau būšot jauna slēdzene.

Savukārt Ušakovs stāstīja, ka tilta vanšu pārklāšana ar slīdošu smērvielu tomēr izrādījies neefektīvs risinājums. Viņš arī piebilda, ka tas būtu palīdzējis, ja vantis būtu pilnībā vertikālas, nevis slīpas.

Ušakovs arī pajokoja, ka kāpšanu Vanšu tiltā varētu padarīt par tūristu piesaistīšanas objektu, prasot par uzkāpšanu tiltā desmit latus, bet par nokāpšanu – 100 latus. Savukārt jau nopietni viņš atgādināja, ka kāpšana Vanšu tiltā ir huligānisms, par ko krimināllikums paredz naudas sodu līdz pat 10 000 latu vai arī divus gadus "aiz restēm".

Jau ziņots, ka pēdējo dienu laikā trīs pārgalvji mēģinājuši uzrāpties Vanšu tilta vantīs. Pirmdienas rītā Vanšu tilta virsotni atkal sasniedzis kāds jaunietis. Kāpējs nav bijis alkohola reibumā un glābējiem paskaidrojis, ka vienkārši gribējis savai meitenei parādīt cik veikls un spēcīgs viņš ir. Sasniedzot tilta virsotni viņš pats arī lūdzis glābējiem palīdzēt nokļūt lejā.

Vēl viens kāpējs naktī apturēts tilta pakājē.

Arī naktī uz svētdienu kāds piedzēries vīrietis bija uzrāpies tilta vantīs. Izsaukumu uz notikuma vietu glābēji saņēma pulksten 2:55, bet vīrieti izdevās nocelt un atbildīgos dienestus atsaukt - pulksten 5:45. Policija par notikušo sākusi kriminālprocesu.

Savukārt 7.jūnija pēcpusdienā Vanšu tilta vantīs uzrāpies vīrietis, kurš pēc kāda brīža no tā nolēcis, uzkrītot uz trolejbusa vadiem. Pēc kritiena viņš gājis bojā.

Lai atslēgtu Vanšu tilta pilona durvis un nokļūtu līdz vīrietim pilona durvju atslēgu atbildīgie dienesti meklējuši novēloti un pa aplinkus ceļiem.Dienesti skaidroja, ka policijas psihologs laicīgi netika pie Vanšu tiltā uzkāpušā un vēlāk nolēkušā vīrieša, lai atrunātu viņu no pašnāvības, jo nav bijusi pieejama Vanšu tilta durvju atslēga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!