Foto: F64
Naktī uz pirmdienu pie Salaspils pasažieru autobuss sadūries ar smago automašīnu. Negadījumā cietis 21 cilvēks. Starp cietušajiem liela daļa ir jaunieši no Ukrainas, kuri bija devušies mājās no sporta sacensībām.

Kā Latvijas Televīzijas raidījumu "Labrīt Latvija" informēja Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), negadījumā bojāgājušo neesot, tomēr vairākus cietušos VUGD darbiniekiem nācies atbrīvot no avarējušā autobusa. Autobusa pasažieri bijuši vecumā no 14-17 gadiem un devušies mājās no Igaunijas uz Ļvovu.

Avārijas iemeslus skaidros policija, tomēr esot skaidrs, ka notikusi autobusa un kravas auto frontāla sadursme, pēc kuras autobuss nobraucis no nelielas kraujas, bet veiksmīgi palicis uz riteņiem.

Kā portālu "Delfi" informēja policijas pārstāvis Toms Sadovskis, šonakt pusnaktī uz Daugavpils šosejas apvedceļa Baltezers - Saulkalne ceļa līkumā notika frontāla sadursme starp pasažieru autobusu un kravas auto. Sadursmes rezultātā autobuss nobrauca no ceļa un nobrauca pa aptuveni desmit metrus augstu krauju. Negadījumā cieta abu transportlīdzekļu vadītāji un 19 autobusa pasažieri.

Autobusā kopā bija 27 pasažieri - Ukrainas pilsoņi, kuri devās mājās no sambo cīņas sporta sacensībām Tallinā. Kopā negadījumā cieta 21 persona, taču ārstniecības iestādē tika nogādātas 18 personas - 12 bērni, kas bija 14 līdz 17 gadus veci, un septiņi pieaugušie, tostarp, arī abu transportlīdzekļu vadītāji - 1959. gadā dzimis Ukrainas pilsonis un 1962. gadā dzimis Polijas pilsonis.

Autobusa pasažieri, kuri netika nogādāti ārstniecības iestādē, pagaidām izmitināti Salaspilī sociālā dienesta telpās. Salaspils novada pašvaldībā portāls "Delfi" uzzināja, ka domes pārstāvji ir sazinājušies ar Ukrainas vēstniecību, kas organizē pasažieru nogādāšanu uz Ļvovu.

Kā ziņo vēstniecība, tad vēl šo nakti avarējušā autobusa pasažieriem, iespējams, būs jāpavada Latvijā, tāpēc Salaspils pašvaldība ukraiņu jauniešiem līdz izbraukšanai uz dzimteni nodrošinās uzturēšanos tuvumā esošajā viesnīcā.

Šobrīd Salaspils pašvaldība rūpējas, lai avārijā cietušajiem nodrošinātu maksimāli ērtus un emocionāli drošus apstākļus - jau sagādātas sātīgas brokastis, vēlāk paredzētas arī pusdienas. Sabiedriskajā centrā ieradusies Salaspils veselības centra ārste, kas vēlreiz apsekos tur esošos deviņus pusaudžus un treneri.

Sadovskis papildināja, ka pirmdien precīzu negadījuma apstākļu noskaidrošanā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Satiksmes noziegumu izmeklēšanas birojā sākts kriminālprocess.

Negadījums noticis aiz Salaspils uz apvedceļa Baltezers-Saulkalne uzbrauktuves. Satiksme šajā posmā ir slēgta.

Cietušie nogādāti uz slimnīcām Rīgā, bet pārējie izmitināti naktsmītnēs Salaspilī.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītājs Armands Ploriņš LNT raidījumu "900 sekundes" informēja, ka autobusā bijuši 27 pasažieri, no kuriem hospitalizēti astoņi pieaugušie un deviņi jaunieši. Vienam pieaugušajam esot smagas traumas, bet jauniešiem tās neesot dzīvībai bīstamas, piemēram, avārijā gūti smadzeņu satricinājumi, vai arī lauzts atslēgas kauls.

Negadījuma vietā strādājušas astoņas mediķu brigādes.

Savukārt Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis informēja, ka policija izsaukumu par negadījumu saņēmusi īsi pēc pusnakts. Patlaban negadījuma vietā strādājot policijas darbinieki un tiekot meklēta tehnika, ar ko no grāvja izcelt autobusu.

Satiksme šajā posmā varētu būt slēgta vismaz līdz dienas pirmajai pusei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!