Foto: DELFI

Pēc šonedēļ notikušās zviedru tūristu saindēšanās ar pārtiku "Hotel Jūrmala SPA" Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) sācis administratīvo izmeklēšanu, kā arī piemēros sodu par viesnīcā konstatētajiem pārkāpumiem, norādīja PVD pārstāve Ilze Meistere.

Kā savā "Twitter" kontā raksta žurnāliste Sandra Veinberga, zviedru preses uzmanības lokā šonedēļ ir četrzvaigžņu viesnīca "Hotel Jūrmala SPA", kur restorānā ar ēdienu saindējušies 42 zviedru medicīnas darbinieki, kuri pagājušajā sestdienā Latvijā atradās komandas saliedēšanas ceļojumā un piedalījās konferencē.

"Saņemot informāciju no Slimību profilakses un kontroles centra par 16 saslimšanas gadījumiem pēc maltītes ieturēšanas "Hotel Jūrmala SPA", PVD pirmdien, 24.septembrī, veicis pārbaudi viesnīcas ēdināšanas uzņēmumā. Pārbaudes laikā no apgrozības tika izņemti uz vietas sasaldēti gaļas izstrādājumi un zvejas produkti, kuriem nebija nodrošināts atbilstošs marķējums un nosakāms derīguma termiņš," sacīja Meistere.

Tāpat uzņēmumā tikuši konstatēti arī higiēnas prasību pārkāpumi.

"Līdz ar to ir sākta administratīvā lietvedība, un par konstatētajiem pārkāpumiem uzņēmumam tiks piemērots sods," sacīja PVD pārstāve, pagaidām neprecizējot gaidāmā soda apmērus.

Viņa norādīja, ka patlaban saslimšanas cēloni noskaidro Slimību profilakses un kontroles centrs. Savukārt PVD veic pārbaudes arī uzņēmumos, kas piegādāja izejvielas viesnīcas ēdināšanas uzņēmumam.

Pasākumā viesnīcā piedalījušies kopumā 107 zviedru rentgena ārsti un citi medicīnas darbinieki no vadošā Ziemeļvalstu privātā medicīnas aprūpes uzņēmuma "Alers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!