Foto: F64

Latvijas basketbola līgas (LBL) čempionvienība ”VEF Rīga” parakstījusi līgumu ar centra spēlētāju Lauri Blauu, kurš veiksmīgi izturējis pārbaudes laiku, portāli ”Delfi” informēja vienība.

Blaus ar ”VEF Rīga” komandu izgāja gandrīz visu pirmssezonas sagatavošanās posmu, piedaloties visās pārbaudes spēlēs. Ar viņu līgums noslēgts uz vienu sezonu.

”Esmu priecīgs par iespēju spēlēt tādā komandā kā ”VEF Rīga”. Iepriekšējā sezona nepagāja tik veiksmīgi, kā pats vēlējos, tāpēc šosezon esmu apņēmības pilns pierādīt sevi no labākās puses. Esmu gatavs cīnīties par trenera uzticību un spēles laiku,” pēc līguma parakstīšanas teica Blaus.

Savas basketbolista gaitas Blaus sācis Valtera basketbola skolā (VBS) pie trenera Venta Kārkliņa. Vēlāk turpinājis spēlēt VBS pēctecī ”Ķeizarmeža” sporta skolā, pārstāvot arī tās Latvijas Basketbola līgas komandu. 2009.gada vasarā no Rīgas pārcēlās uz ”Ventspili”, kur nospēlēja nākamās divarpus sezonas. Pagājušās sezonas vidū Blaus pameta ”Ventspili”, sezonu pabeidzot Igaunijas komandā no Valgas.

Blaus ir spēlējis visās Latvijas jauniešu basketbola valstsvienībās (U-16, U-18 un U-20). Bijis arī 2007.gada Latvijas U18 valstsvienībā, kas Eiropas čempionātā izcīnīja bronzas medaļas. 2010.gadā bija Latvijas U20 komandas rezultatīvākais spēlētājs, vidēji mačā gūstot 12,5 punktus. Pērn bijis Latvijas valstsvienības kandidātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!