Foto: IIHF

Austrijas hokeja izlase 2024. gada pasaules čempionātā favorītus pārsteidz vienu pēc otra, bet uzvara pār Somijas valstsvienību ir labākā lieta, kas notikusi šīs valsts hokejā ļoti ilgā laika periodā, sacīja Benjamins Baumgartners, kurš aizvadītajā mačā līdz ar beigu sirēnu guva uzvaras vārtus.

Jau vēstīts, ka Austrija ceturtdien atspēlēja divu vārtu deficītu un ar 3:2 (0:2, 1:0, 2:0) pieveica Somiju, uzvaras vārtus gūstot 0,2 sekundes pirms pamatlaika beigām. Līdz ar to austrieši turpināja atņemt punktus A grupas favorītiem. Iepriekš viņi pēc fenomenālas atspēlēšanās panāca pagarinājumu mačā pret Kanādu.

"Es nespēju to noraksturot," par uzvaras vārtu guvumu teica Baumgātners, kura teikto citēja Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) preses dienests. "Es domāju, ka sirēna noskanēja pirms ripas ielidošanas vārtos. Tas bija ļoti tuvu. Vēl tuvāk nevarēja būt."

"Somija ir tik laba hokeja valsts," viņš turpināja. "Tas, ka mēs viņus uzvarējām pasaules čempionātā, ir labākā lieta, kas notikusi Austrijas hokejā ļoti ilgā laika periodā. Mēs esam ļoti lepni."

Cits Austrijas izlases hokejists Marko Rosi, kurš aizvadīja pirmo pilno sezonu NHL klubā Minesotas "Wild", stāstīja, lai arī šī uzvara bija ļoti patīkama, komandai jāturpina domāt par nākamajām spēlēm.

"Mēs tagad to varam izbaudīt, bet rīt būs jauna diena, jauna spēle. Mēs zinām, ka čehi būs gatavi spēlēt, viņiem būs fanu atbalsts. Tas būs jautrs vakars. Mums jāturpina virzīties uz priekšu, jāturpina spēlēt un nav jādomā par šo panākumu pārāk daudz," uzsvēra Rosi.

Somijas hokejistiem bija problēmas ar savas spēles stila uzspiešanu austriešiem, sacīja uzbrucējs Mikaels Granlunds, taču viņš paslavēja pretiniekus par parādīto sniegumu.

"Viņi guva pirmos vārtus, un mēs nespējām atrast savu spēli. Tāds ir hokejs. Viņi padarīja labu darbu un tika atalgoti," sacīja Granlunds. "Nebija tā, ka mēs viņus nenovērtējām. Mēs zinājām, ka šī būs smaga spēle. Austrija šajā turnīrā spēlē ļoti labi. Viņi padarīja ļoti labu darbu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!