Foto: stock.xchng

Kāda Sociālās integrācijas valsts aģentūras (SIVA) darbiniece vairāku gadu garumā no aģentūras kases izzagusi ap 13 000 latu. Sieviete šo rīcību skaidrojusi ar to, ka nauda bijusi vajadzīga lielā kredīta dēļ, sestdien informē telekompānijas “TV3” ziņu raidījums.

"TV3" rīcībā nonākušo informāciju par iespējamo naudas zādzību apstiprinājusi SIVA vadība.

Aģentūras vadītāja Regīna Simsone norādījusi, ka konkrētā darbiniece, kas esot bijusi arī aģentūras koledžas absolvente un invalīde, esot raudot stāstījusi, ka nauda viņai nepieciešama lielā kredīta atmaksai un solījusi naudu atdot. Cerot uz to, aģentūra zādzību noklusējusi, taču pēc kāda laika atklājies, ka šī nav vienīgā sievietes pastrādātā zādzība.

Pēc notikušā no amatiem atbrīvoti gan konkrētā darbiniece, gan aģentūras galvenā grāmatvede un finanšu direktors.

Labklājības ministrijai par zādzībām paziņots tikai vairākus mēnešus pēc notikušā -septembrī. Raidījums vēsta, ka šobrīd tiek skaidrots, kā zādzība varēja notikt.

Labklājības ministrijā raidījumam atzīts, ka SIVA esot neskaidra naudas plūsma.

SIVA interneta mājas lapā pieejamā informācija liecina, ka aģentūra izveidota ar mērķi veicināt cilvēku ar invaliditāti un personu ar funkcionāliem traucējumiem sociālo integrāciju, nodrošināt iespēju saņemt profesionālo rehabilitāciju un iegūt profesionālo vidējo vai pirmā līmeņa augstāko izglītību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!