Foto: DELFI

Saeima ceturtdien, skatot sagatavotos grozījumus Pievienotās vērtības nodokļa likumā, neatbalstīja Zaļo un zemnieku  savienības (ZZS) un "Saskaņas centra" (SC) priekšlikumus samazināt pievienotās vērtības nodokli (PVN) apkurei un pārtikai.

ZZS piedāvāja līdz 5% samazināt PVN siltumenerģijas piegādei, ja tās faktiskais patērētājs ir iedzīvotājs, kas pērk un patērē siltumenerģiju mājsaimniecības vajadzībām. Savukārt SC frakcijas deputāts Ivars Zariņš piedāvāja šādu 5% likmi piemērot līdz 2015.gadam.

Tāpat netika atbalstīts ZZS priekšlikums no 21% līdz 12% samazināt PVN likmi pārtikas produktiem: maizei, nepārstrādātai gaļai un zivīm, piena pamatproduktiem, olām, svaigiem augļiem un dārzeņiem.

Jau ziņots, ka Saeima pagājušajā nedēļā noraidīja politiskās apvienības SC frakcijas sagatavotos grozījumus, kas paredzēja samazināt PVN likmi no 12% līdz 5% iedzīvotājiem, kuri pērk un patērē siltumenerģiju mājsaimniecības vajadzībām.

Šī nebija pirmā reize, kad Saeima noraidīja SC priekšlikumu par PVN samazināšanu apkurei. Pērn novembrī Saeima atbalstīja jauno PVN likumprojektu, bet arī toreiz noraidīja identisku SC ideju par samazinātu nodokļa likmi 5% apmērā siltumenerģijai mājsaimniecībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!