Foto: AP/Scanpix

Latvijas skeletonists Martins Dukurs pēc pasaules čempionāta pirmās dienas Sanktmoricas trasē Šveicē ir otrajā pozīcijā.

Savukārt otrs Latvijas sportists Tomass Dukurs pagaidām ieņem ceturto pozīciju.

Pirmā brauciena startā Martins Dukurs kamanas uzstūma 4,78 sekundēs, un braucienu veica tīri, finišējot pēc minūtes un 7,85 sekundēm, kas deva otro pozīciju. Savukārt Tomasa Dukura starts bija 4,87 sekundes, un braucienā viņam ātrums nebija no lielākajiem. Viņš ar laiku minūte un 8,64 sekundes tobrīd ierindojās dalītā septītajā vietā.

Otrajā braucienā Martins Dukurs startā uzskrēja 4,80 sekundēs, bet braucienu veica minūtē un 7,99 sekundēs. Summā viņa laiks ir 2:15,86 minūtes, kas bija par 0,09 sekundēm lēnāk nekā līderim Krievijas sportistam Aleksandram Tretjakovam.

Savukārt Tomass Dukurs, veicot labu otro braucienu, savu pozīciju uzlaboja par trim vietām. Trasi viņš veica minūtē un 8,39 sekundēs, summā sasniedzot laiku 2:17.03. Tomass Dukurs līderim zaudē 1,26 sekundes, bet no trešajā vietā esošā krieva Sergeja Čudinova viņš atpaliek 0,61 sekundi.

Ja Martinam Dukuram izdosies triumfēt Sanktmoricā, tad viņš kļūs par pirmo sportistu skeletona vēsturē, kurš pasaules čempionātā uzvar trīs reizes pēc kārtas. Līdz šim trīs reizes pasaules čempionātā vēl ir izdevies uzvarēt tikai Gregoram Štēli, kurš bija ātrākais 1994., 2007. un 2009.gados.

Savukārt Tomass Dukurs līdz šim pasaules čempionātos pie medaļām nav ticis. Vecākajam brālim šis būs septītais pasaules čempionāts, bet tikai reizi viņš bijis labāko sešiniekā (piektā vieta pagājušā gada pasaules čempionātā).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!