Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis sestdien izcīnīja uzvaru jaunnedēļ gaidāmā Roterdamas "ATP World Tour 500" sērijas turnīra Nīderlandē kvalifikācijas sacensību pirmās kārtas mačā.

Aizvadītajā mačā Gulbis ar 6-3, 6-4 uzvarēja ukraini Serhiju Stahovski.

Mača gaitā Gulbis tika pie četriem breikiem, no kuriem izmantoja divus, savukārt savu servi latvietis nosargāja neskartu. Stahovskim bija piecas iespējas iegūt breiku, tomēr neviena no tām netika izmantota.

Gulbis cīņas gaitā veica septiņas netveramas serves un pieļāva tikai vienu dubultkļūdu.

Gulbis pasaules rangā pašlaik ieņem 131.vietu, bet Stahovskis, kurš vēl piektdien piedzīvoja zaudējumu Francijā notiekošā Monpeljē "ATP World Tour 250" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā, atrodas 105.pozīcijā un kvalifikācijas sacensībās bija izlikts ar piekto numuru.

Abi tenisisti iepriekš bija tikušies četras reizes, Gulbim izcīnot trīs panākumus.

Par kvalifikācijas pirmās kārtas pārvarēšanu Gulbis nopelnījis desmit ATP vienspēļu ranga punktus.

Latvietis kvalifikācijas izšķirošajā kārtā svētdien tiksies ar šveicieti Marko Čudinelli vai Tobiasu Kamki no Vācijas, kurš izlikts ar otro numuru.

Lai kvalificētos pamatsacensībām, tenisistiem jāpārvar divas kvalifikācijas kārtas.

Gulbim šis ir pirmais starts ATP turnīros šosezon. Sezonu viņš sāka ar diviem "Challenger" sērijas turnīriem un dalību Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas pirmās kārtas cīņā, kurā Latvija viesos pārspēja Tunisiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!