Foto: F64
Lietus dēļ svētdien nav tikušas aizvadītas Latvijas tenisa izlases Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas pirmās kārtas dueļa pret Tunisiju atlikušās divas vienspēles, vēsta portāls "sportacentrs.com".

Tā kā pēc pirmajām divām dienām Latvijas izlase bija izvirzījusies vadībā ar 3-0, cīņas duelis jau bija izšķirts un vienspēles obligāti nevajadzēja aizvadīt.

Paredzams, ka iespēja doties laukumā Latvijas izlasē šajos mačos būtu bijusi dvīņubrāļiem Mārtiņam un Jānim Podžiem.

Kā ziņots, piektdien pirmajā vienspēlē Andis Juška ar rezultātu 7-6 (9:7), 6-3, 6-0 uzvarēja Mohamedu Haitemu Abidu. Jāizceļ, ka Juška šogad uzvarējis desmit no 11 aizvadītajiem vienspēļu mačiem. Savukārt otrajā vienspēlē Latvijas izlases līderis Ernests Gulbis piektdien ar rezultātu 6-1, 6-2, 6-0 pārliecinoši uzvarēja Slimu Hamzu.

Savukārt sestdienas dubultspēlē Gulbis/Juška ar 7-6 (8:6), 2-6, 6-3, 6-4 pārspēja Abidu/Hamzu, nodrošinot Latvijas izlasei uzvaru duelī.

Abu komandu duelis notika Tunisijas galvaspilsētā Tunisā uz atklātajiem cietā māla seguma kortiem. Tunisijas izlasei šajā turnīrā nevarēja palīdzēt valsts vadošais spēlētājs Maleks Džaziri, kurš guvis ceļgala traumu, līdz ar to no mājinieku tenisistiem ATP rangā atrodas vien Abids.

Iepriekš abas komandas savā starpā bija tikušās vienu reizi, kad 2004.gadā Latvijas izlase Liepājā izcīnīja uzvaru ar 3-2.

Tunisijas izlase pērn uz Eiropas-Āfrikas zonas otro grupu pakāpās no Āfrikas zonas trešās grupas.

Latvijas izlase jaunākajā Deivisa kausa izcīņas rangā atrodas 45.vietā, bet Tunisija ieņem 78.pozīciju.

Otrajā kārtā Latvija tiksies ar Monako tenisistiem, kas svētdien savā laukumā nodrošināja uzvaru pār Baltkrieviju. Pēc četriem mačiem Monako izlase atrodas vadībā ar 3-1. Par tās lielāko varoni kļuva šobrīd ATP ranga 571.vietā esošais Benžamins Balerē, kurš uzvarēja gan abās vienspēlēs, gan pārī ar Gijomu Kujāru arī dubultspēlē.

Latvijas izlase maču ar Monako aizvadīs no 5. līdz 7.aprīlim izbraukumā.
Abas izlases līdz šim savā starpā tikušās vienu reizi, kad 2007.gadā Latvija Lielupē bija pārāka ar 5-0.

Lai atgrieztos Deivisa kausa Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā, Latvijas komandai kopumā jāizcīna trīs uzvaras.

Latvijas izlase, kurai palīdzēja arī vadošais tenisists Gulbis, septembra vidū pagājušā gada Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas izšķirošajā mačā ar 2-3 savā laukumā zaudēja Ukrainai, nespējot atgriezties pirmajā grupā. Pirms tam pirmajās divās kārtās Latvijas komanda ar vienādu rezultātu 3-2 pieveica Ēģiptes un Ungārijas izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!