Foto: F64
Pēc uzvaras sestdienas dubultspēlē Latvijas tenisa izlase nodrošinājusi panākumu Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas pirmās kārtas duelī pret Tunisiju.

Aizvadītajā mačā Ernests Gulbis un Andis Juška spēkojās ar Mohamedu Haitemu Abidu un Slimu Hamzu, gūstot panākumu ar 7-6 (8:6), 2-6, 6-3, 6-4.

Līdz ar to pēc piektdienas abām vienspēlēm un sestdienas dubultspēles rezultāts kļuvis 3-0 Latvijas izlases labā. Svētdien notiks atlikušās divas vienspēles, tomēr to iznākums dueļa kopējo rezultātu neietekmēs.

Juška ATP dubultspēļu rangā ieņem 348.vietu, bet Gulbis atrodas 767.pozīcijā. Savukārt no Tunisijas pārstāvjiem rangā atrodas tikai Abids, kurš ieņem 1050.vietu.

Piektdien pirmajā vienspēlē Juška ar rezultātu 7-6 (9:7), 6-3, 6-0 uzvarēja Abidu. Juška pašlaik pasaules rangā ieņem 325.pozīciju, bet Abids atrodas 878.vietā. Jāizceļ, ka Juška šogad uzvarējis desmit no 11 aizvadītajiem vienspēļu mačiem.

Savukārt otrajā vienspēlē Gulbis piektdien ar rezultātu 6-1, 6-2, 6-0 pārliecinoši uzvarēja Hamzu. Gulbis ATP rangā pašlaik ieņem 136.vietu, bet Hamzs tajā neatrodas.

Abu komandu duelis notiek Tunisijas galvaspilsētā Tunisā uz atklātajiem cietā māla seguma kortiem.

Svētdienas vienspēlēs šiem pašiem tenisistiem plānots mainīties pretiniekiem. Kā ierasts, vēl spēles dienā komandu kapteiņi sastāvos var veikt korekcijas.

Latvijas izlases sastāvā uz Tunisiju devies Gulbis un Juška, kā arī dvīņubrāļi Mārtiņš un Jānis Podži. Savukārt Tunisijas izlasei šajā turnīrā nevar palīdzēt valsts vadošais spēlētājs Maleks Džaziri, kurš guvis ceļgala traumu. Džaziri šobrīd ATP rangā atrodas 112.vietā.

Iepriekš abas komandas savā starpā tikušās vienu reizi, kad 2004.gadā Latvijas izlase Liepājā izcīnīja uzvaru ar 3-2.

Tunisijas izlase pērn uz Eiropas-Āfrikas zonas otro grupu pakāpās no Āfrikas zonas trešās grupas.

Latvijas izlase jaunākajā Deivisa kausa izcīņas rangā atrodas 45.vietā, bet Tunisija ieņem 78.pozīciju.

Šī pāra uzvarētāji otrajā kārtā tiksies ar Baltkrievijas un Monako dueļa spēcīgāko komandu, bet abu pāru zaudētāji cīnīsies par vietas saglabāšanu šajā grupā.

Lai atgrieztos Deivisa kausa Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā, Latvijas komandai kopumā jāizcīna trīs uzvaras.

Latvijas izlase, kurai palīdzēja arī vadošais tenisists Gulbis, septembra vidū pagājušā gada Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas izšķirošajā mačā ar 2-3 savā laukumā zaudēja Ukrainai, nespējot atgriezties pirmajā grupā. Pirms tam pirmajās divās kārtās Latvijas komanda ar vienādu rezultātu 3-2 pieveica Ēģiptes un Ungārijas izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!