Portāls "Delfi" sadarbībā ar leģendāro sieru "Džiugas" un Baltic Beach Hotel restorānu "Caviar Club" aicina pieteikties bezmaksas ēst gatavošanas meistarklasei pie šefpavāra Kristapa Jokmaņa!

DžiugasDŽIUGAS® - tas ir lielisks siers sarunu laikā! To garšojot, laiks paiet ātri, un sarunas raisās viena pēc otras, priecējot dvēseli. Pat mazs stingrā un cietā siera gabaliņš iepriecina aukslējas ar pikantu stiprumu, vieglu rūgtumu un patīkami sadrūp trauslos kalcija sāļu kristālos. Taču siera dažādas gatavības pakāpes izceļas ar dažādām izsmalcinātām garšām.

Izmēģini gardo sieru un iedvesmojies savas receptes radīšanai! Iespējams, ka tieši Tev būs iespēja apmeklēt kādu īpašu pasākumu - meistarklasi.

Meistarklases nodarbība notiks piektdien, 12. aprīlī plkst 10.00 Baltic Beach Hotel Jūrmalā. Pieteikšanās meistarklasei līdz trešdienai 10. aprīlim. Sūti pieteikumu uz e-pastu sieviete@delfi.lv, aprakstā norādot "Siera meistarklasei".

Tajā jānorāda vārds, uzvārds, kontaktinformācija un sava ēdiena vai uzkodu recepte (ar foto), kurā tiek izmantots "Džiugas" siers.

Uz bezmaksas meistarklasi pie šefpavāra Jokmaņa tiks uzaicināti 3 labāko (gardāko, interesantāko un citādi netradicionālāko) recepšu autori. Meistarklases laikā tiks gatavoti gardi ēdieni Vidusjūras virtuves gaumē ar labāko sezonālo produktu izlasi un protams - siers, siers, siers!

Meistarklasē pagatavotās receptes portāla "Delfi" lasītāji vēlāk varēs aplūkot publicētas portālā. Smalks apraksts un foto sniegs visas iespējas izmēģināt gardās receptes pašiem mājas apstākļos. Receptes pēc meistarklases būs publicētas Delfi recepšu sadaļā.

 
Par šefpavāru Kristapu Jokmani:

Restorāna "Caviar Club" šefpavārs Kristaps Jokmanis ir vienīgais Latvijas pavārs, kurš mācījies Francijā, slavenajā kulinārijas skolā "Institute Paul Bocuse". Kristaps iepriekšējo darba pieredzi ir uzkrājis, strādājot leģendārajā restorānā "Otto Schwarz", kas savulaik bija atzīts par labāko restorānu Rīgā, un izsmalcinātajā Jūrmalas restorānā "Preatore". Restorānā "Caviar Club" Kristaps strādā jau vairāk nekā piecus gadus.


Par sieru "Džiugas":

DŽIUGAS® - tas ir īpašas garšas siers. Cietais fermentētais siers tiek nogatavināts 12, 18, 24, 36 un 48 mēnešus. Pateicoties unikālajai patentētajai tehnoloģijai un izmantotajai raugu kultūru kompozīcijai, šis siers ilgās nogatavināšanas laikā nezaudē kvalitāti un iegūst tikai tam raksturīgās neparastās īpašības. Lieliska garša un augsta kvalitāte savienojumā ar oriģinālām iepakojuma idejām piešķir DŽIUGAS® sieram ekskluzivitāti.

Ar zinātniskiem pētījumiem ir noteikts, ka ne mazāk kā 12 mēnešus nogatavināts siers DŽIUGAS® satur aptuveni 7 g/100 g dabiskās glutamīnskābes, kas ir viena no 20 aminoskābēm. Cilvēka organisms pats sintezē glutamīnskābi un izmanto to olbaltumvielu ražošanai, veicinot nervu impulsus. Tādēļ glutamīnskābe ir īpaši svarīga sportistiem un visiem, kas ir pakļauti lielai fiziskai slodzei.

Nogatavināts siers DŽIUGAS® satur aptuveni 2 g/100 g neaizvietojamo aminoskābi - valīnu, kas ir galvenā aminoskābe, ko organisms pats neražo, tādēļ ir būtiski to saņemt ar ēdienu.

Valīns ir ieņem svarīgu lomu, jo piedalās nervu sistēmas darbībā, uztur emocionālo stabilitāti un stimulē prāta darbību. Valīns ir muskuļu enerģijas avots, īpaši stresa un lielas slodzes laikā. Kopā ar leucīnu tas veicina anaboliskās reakcijas muskuļos - piedalās olbaltumvielu sintēzē un uztur muskuļu masu. Aknās valīns piedalās glikozes sintēzē, īpaši tad, kad pietrūkst skābekļa. Tādēļ ilgi nogatavināts DŽIUGAS® ir lieliska izvēle aktīviem cilvēkiem, kas rūpējas par savu veselību.

Tāpat ne mazāk kā 12 mēnešus nogatavināts siers satur aptuveni 0,4 g/100 g neaizvietojamo aminoskābi - triptofānu. Šī viela vēl tiek saukta par "laba noskaņojuma hormonu", jo stimulē serotonīna ražošanu, kas atslābina smadzenes. Triptofāns palīdz labāk un dziļāk gulēt, pamosties možam un enerģiskam. Kvalitatīvs miegs tāpat stimulē svarīgu augšanas hormona sekrēciju, kas uzlabo muskuļu tonusu un veicina tauku sadegšanu, organisms labāk atjaunojas pēc intensīva treniņa.

Zinātniski pierādīta siera augstvērtīgā daba un par tā izcelšanos vēstī pat sava leģenda, kas stāsta par milzi Džugu un viņa sievu.


DžiugasBaltic Beach Hotel Restorāns Caviar Club

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!