Foto: Publicitātes foto

Portāls "Delfi" sadarbībā ar leģendāro sieru "Džiugas" un Baltic Beach Hotel restorāniem "Caviar Club" un "il Sole" aicina pieteikties bezmaksas ēst gatavošanas meistarklasei pie šefpavāriem Kristapa Jokmaņa un Oļesjas Kislickas!

DžiugasDŽIUGAS® - tas ir lielisks siers sarunu laikā! To garšojot, laiks paiet ātri, un sarunas raisās viena pēc otras, priecējot dvēseli. Pat mazs stingrā un cietā siera gabaliņš iepriecina aukslējas ar pikantu stiprumu, vieglu rūgtumu un patīkami sadrūp trauslos kalcija sāļu kristālos. Taču siera dažādas gatavības pakāpes izceļas ar dažādām izsmalcinātām garšām.

Izmēģini gardo sieru un iedvesmojies savas receptes radīšanai! Iespējams, ka tieši Tev būs iespēja apmeklēt kādu īpašu pasākumu - meistarklasi.

Meistarklases nodarbība notiks ceturtdien, 30.maijā plkst 10.00 Baltic Beach Hotel Jūrmalā. Pieteikšanās meistarklasei līdz 26.maijam.

Lai nokļūtu meistarklasē, atbildi pareizi uz šiem jautājumiem:

$quiz_address = "konkursi@delfi.lv"; $subject = "Džiuga uzsauc: $A-$B-$C"; include "/www/htdocs/woman/includes/articleincludes/formstart.inc"; ?>

1. Kurā valstī tiek ražot Džiugas siers?
Itālijā;
Latvijā;
Lietuvā.

2. Cik mēnešus ir nogatavināts "Džiugas Piquant" siers:
12 mēnešus;
18 mēnešus;
24 mēnešus.

3. Džiugas siers tiek ražots jau no:
1924. gada;
1956. gada;
1998. gada.

include "/www/htdocs/woman/includes/articleincludes/formend.inc"; ?>

 
 

Uz bezmaksas meistarklasi pie šefpavāriem tiks uzaicināti trīs konkursa dalībnieki, kuri tiks noteikti izlozes kārtībā.

Redakcija sazināsies ar uzvarētājiem personīgi līdz 27.maijam.

Meistarklases laikā tiks gatavoti gardi ēdieni ar labāko sezonālo produktu izlasi, kā arī gardas uzkodas Līgosvētku galdam.

Meistarklasē pagatavotās receptes portāla "Delfi" lasītāji vēlāk varēs aplūkot publicētas portālā. Smalks apraksts un foto sniegs visas iespējas izmēģināt gardās receptes pašiem mājas apstākļos. Receptes pēc meistarklases būs publicētas Delfi recepšu sadaļā.

Par šefpavāru Kristapu Jokmani:

Restorāna "Caviar Club" šefpavārs Kristaps Jokmanis ir vienīgais Latvijas pavārs, kurš mācījies Francijā, slavenajā kulinārijas skolā "Institute Paul Bocuse". Kristaps iepriekšējo darba pieredzi ir uzkrājis, strādājot leģendārajā restorānā "Otto Schwarz", kas savulaik bija atzīts par labāko restorānu Rīgā, un izsmalcinātajā Jūrmalas restorānā "Preatore". Restorānā "Caviar Club" Kristaps strādā jau vairāk nekā piecus gadus.

Par šefpavāri Oļesju Kislicku:

Baltic Beach Hotel restorāna "il Sole" šefpavāre Oļesja Kislicka ir pavāre ar vairāk nekā septiņu gadu pieredzi. Nesen viņa ir atgriezusies no Itālijas, kur pilnveidojusi savas prasmes Itālijas Kulinārijas institūtā IFSE. Iegūtais diploms garantē Oļesjas gatavoto itāļu ēdienu augsto kvalitāti un autentiskumu.



Par sieru "Džiugas":

DŽIUGAS® - tas ir īpašas garšas siers. Cietais fermentētais siers tiek nogatavināts 12, 18, 24, 36 un 48 mēnešus. Pateicoties unikālajai patentētajai tehnoloģijai un izmantotajai raugu kultūru kompozīcijai, šis siers ilgās nogatavināšanas laikā nezaudē kvalitāti un iegūst tikai tam raksturīgās neparastās īpašības. Lieliska garša un augsta kvalitāte savienojumā ar oriģinālām iepakojuma idejām piešķir DŽIUGAS® sieram ekskluzivitāti.

Ne mazāk kā 24 mēnešus nogatavināts cietais siers DŽIUGAS® Delicate

Nogatavināts cienījams siers, kurā ir jūtama smalka piesātinātība. Tīras, asas un stipras garšas elegance savijas ar maigiem žāvētu augļu un siera aromātiem. Īpaši piemērots viesību galda dažādošanai.

Ne mazāk kā 18 mēnešus nogatavināts cietais siers DŽIUGAS® Piquant

Vidēji nogatavināts siers, kurā atklājas intensīvu aromātu harmonija un samērā asa garša. Izsmalcinātu trauslumu piešķir atsevišķie kalcija sāļu kristāli, kas vēsta par jaunu siera brieduma posmu. Tam ir cieta miza dzeltenīgā krāsā.

Ne mazāk kā 12 mēnešus nogatavināts cietais siers DŽIUGAS® Mild

Siers, kurā sāk paspilgtināties tipiskas nogatavināta siera īpašības. Tam piemīt patīkami rūgts aromāts un viegli pikanta garša, kas ēšanas laikā maigi kutina aukslējas. Raksturīga krēma, pie miziņas nedaudz izteiktāka krāsa. Cieta, viengabalaina un viegli lūstoša struktūra.
Džiugas

Baltic Beach Hotel Restorāns Caviar Club

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!