Foto: Shutterstock
Tu ēd veselīgi, bet tavs svars nesamazinās? Iespējams, ka tu pārspīlē ar veselīgo ēdienu daudzumu. Portāls "Huffington Post" apkopojis piecus veselīgus ēdienus, ar kuriem nevajadzētu pārlieku aizrauties.

Sausās brokastu pārslas

Tas, ka jāizvairās no sauso brokastu pārslām ar cukuru, tā vietā izvēloties bezcukura un pilngraudu sausās brokastu pārslas, ir skaidrs. Taču pirms ēšanas vajadzētu paskatīties, cik daudz kalorijas ir izvēlētajās pārslās, jo ar lielāku bļodu ir iespējams uzņemt vairākus simtus kaloriju. Ja ir virtuves svariņi mājās, tad ieteicams tās nosvērt. Iespējams, šādi tu pati izlemsi pusi no bļodas satura bērt atpakaļ pārslu kastē.

Rieksti

Rieksti ir veselīgi, tie satur "labos" taukus, kā arī viegli remdē izsalkumu. Taču apēst riekstus par daudz ir ļoti vienkārši, tie ir mazi, taču pietiekami daudz sver, tāpēc arī kalorijas ir diezgan daudz. Nav ieteicams ēst riekstus pa taisno no kāda liela trauka vai iepakojuma, tā var apēst nepiedodami daudz kaloriju. Ieteicams dienā apēst riekstu daudzumu, kas atbilst golfa bumbiņas izmēram.

Olīvu eļļa

Protams, salātlapas ar olīveļļu ir veselīgs ēdiens. Olīvu eļļai ir laba sirdij, salāti satur daudz vitamīnus. Taču atceries, ka viena ēdamkarote olīveļļas satur vismaz 100 kalorijas. Ieteicamais daudzums salātiem ir tikai 1-2 ēdamkarotes olīveļļas.

Humuss

Humuss ir ļoti veselīgs našķis, tas satur gan proteīnus, gan "labos" taukus. Taču humuss ir ļoti vienkārši pārēsties. Nebūtu vēlams patērēt vairāk par divām ēdamkarotēm mērces. Humuss nav vienīgā veselīgā mērcīte, ar kuru uzmanīties, kas par daudz, tas par skādi.

Svaigi spiesta apelsīnu sula

Uztura speciālisti iesaka labāk apēst veselu apelsīnu nekā sniegties pēc glāzes svaigi spiestas apelsīnu sulas. Apēdot apelsīnu, tu uzņemsi šķiedrvielas, kā arī ēdiena košļāšana palīdzēs tev patērēt mazāk kalorijas. Svaigi spiesta apelsīnu sula ir veselīga, taču padomā, cik apelsīnu ir vienā kārtīgā glāzē? Viena apelsīna apēšana nemazāk remdēs izsalkumu nekā glāze apelsīna sulas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!