Foto: Shutterstock

No rīta, aizejot no mājām, ir vēl liega tumsa, un atgriežoties no dienas gaitām, atkal ir tumšs, tāpēc ne vienam vien vakaros pavadītais laiks mājās šķiet drūms, jo tā vien šķiet, ka tur esam tikai, lai pagulētu. Tiem, kam mājās pietrūkst omulības un prieka, noteikti jāīsteno kāds no portāla Housebeautiful.com ieteiktajiem priekšlikumiem, kas noteikti padarīs priecīgāku mājas dzīvi.

Aromāts

Mājas smaržai ir liela nozīme un tie, kas tai nepievērš uzmanību, kļūdās. Ziemas sezonā, kad trūkst enerģijas, jāizvēlas citrusaugļu ēteriskās eļļas, kuras piepilda mājokli ar patīkami atspirdzinošu aromātu, kas cilvēku padara mundrāku, priecīgāku un enerģiskāku, tāpēc parūpējies par šīs smaržas klātbūtni mājās.

Kas attiecas uz smaržu mājās, tad arī vaniļas un kanēļa aromāts noteikti der šādām situācijām. Vaniļas saldais maigums viennozīmīgi rada mājīgāku un omulīgāku vidi, tāpēc vari izvēlēties arī šo aromātu. Smaržas izplatīšanai pa visu mājokli vari izmantot smaržu kociņus, aromātiskās sveces vai arī speciālo trauciņu, kurā ieliet ūdeni ar eļļu, lai sveces siltums, to sildot, izdalītu aromātu.

Pierādīts, ka arī jasmīna aromātam piemīt spēja mainīt cilvēka noskaņojumu uz pozitīvo pusi, tāpēc arī šo pieņēmumu vērts ņemt vērā. Guļamistabā iederēsies lavandas aromāts, jo tas nomierina, atslābina un padara cilvēku mierīgāku.

Starp citu, smaržu var ieviest ne tikai telpā, bet arī skapī. Vilšanos noteikti nesagādās smaržīgie maisiņi, kurus var ielikt starp drēbēm skapī, taču ir speciāli šādi maisiņi, kas paredzēti arī apaviem.

Smaržas ieviešanai mājās vērts atcerēties arī par ēdiena radīto aromātu. Izcep cepumus vai kādu kēksu, palutini sevi ar kādu aromātisku un sildošu dzērienu un arī tādā veidā saņemsi baudu degunam un vēderam.

Noformējums

Vienalga, vai svētki tiks svinēti pašu mājās vai kur citur, kādam svētku dekoram vajadzētu būt jebkurā gadījumā. Kaut nelielas dekorācijas radīs patīkamāku svētku gaidīšanas laiku. Nebūt nav tā, ka noformējumam jāvelta diena, pietiks, ja kādā seklā traukā izkārtosi čiekurus, uz krāsns malas saliksi egļu zarus vai logos iekarināsi gaismu virtenes, bet pārējā sezonā pielāgosi noformējumu gadalaikam vai citiem gaidāmajiem svētkiem.

Atmiņas par vasaru

Vai esi starp tiem cilvēkiem, kam, sajūtot svaigi pļautas zāles smaržu, uzreiz rodas patīkamas asociācijas ar vasaru un brīvību? Padomā par to, kas tevī raisa līdzīgas sajūtas, un īsteno to tā, lai radītu pozitīvas emocijas mājās. Tās var būt fotogrāfijas rāmīšos, mūzika fonā, kāds augs podiņā, ēdiens, smarža vai pat krāsa, ko ieviest interjerā vai apģērbā.

Mājīgie aksesuāri

Mājīguma un omulības atslēga noteikti slēpjas arī iekārtojumā. Piemēram, ja dīvānā būs kāds mīksts pleds, pūkaini dekoratīvie spilveni, uz kafijas galdiņa stāvēs vāze ar ziediem vai kārumu trauks, bet uz plaukta degs kāda svece, noskaņa viennozīmīgi būs krietni patīkamāka. Parūpējies par to, lai katrā istabā būtu detaļas, kas priecētu acis. Virtuvē tā noteikti varētu būt kāda iedvesmojoša pavārgrāmata, guļamistabā mīksta flaneļa gultas veļa, bet viesistabā plediņš, kurā ietīties ar tējas krūzi rokās.

Augi

Augu klātbūtne vienmēr radīs vidi, kur gribēsies atgriezties vēl un vēl. Tie var būt telpaugi, grieztie ziedi vai pat kāds mākslīgais augs, galvenais, ka tas patīk saimniekam un tas nolikts pamanāmā vietā. Virtuvē novieto garšaugus podiņos, vannasistabā kādu kaltētu lavandas saišķīti, bet viesistabā uz galda noliec skaisti ziedošu orhideju vai puansetiju, kas aktuāla šajā svētku laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!