Foto: Shutterstock
Ir grūti atrast laiku ģenerālai tīrīšanai un lielajiem mājas uzkopšanas darbiem kaut reizi mēnesī, taču atvēlēt pāris minūtes ikdienā varam atļauties ikviens. Ņem vērā ''Good House Keeping'' sniegtos padomus un dzīvo kārtīgā vidē katru dienu, ne tikai reizi mēnesī.

Katrai lietai sava vieta

Ja būsi radījis katrai lietai savu uzglabāšanas vietu, tad būs daudzkārt vieglāk uzturēt kārtību ik dienu. Turklāt, svarīgi ne tikai ieviest šādas vietas, bet arī ievērot tās un izmantot, noliekot priekšmetus vai lietas tikai tur, un nekur citur. To var attiecināt uz pilnīgi visu, sākot no šķērēm, maisiņiem un beidzot ar kosmētiku. Svarīgi nenolikt ikdienā nepieciešamas lietas neaizsniedzamās, bet gan viegli pieejamās un pārredzamās vietās, lai vienmēr viss būtu pa rokai, tad arī būs vieglāk uzturēt kārtību katru dienu.

Veļas uzglabāšana

Lai nenāktos saskarties ar netīrās veļas kalniem, liec to mazgāties uzreiz, nevis gaidi, kad veļas grozs būs pārpildīts. Veļas kārtības uzturēšanā noderēs arī padoms par tās gludināšanu uzreiz pēc izžāvēšanas. Apģērbam skapī jāglabājas tādā stāvoklī, lai to nekavējoties varētu vilkt, nevis tādam, kas vēl jāizgludina. Turklāt, tas arī ietaupīs laiku, ja apģērbs tiktu gludināts katrs atsevišķi.

Zeķu kombinēšana

Lai izvairītos no izmisīgās zeķu meklēšanas, liec tās mazgāties pa pāriem, un uzreiz pēc žāvēšanas saloki tās kopā, lai tās nekur nepazustu. Tik vien, kā sekošana līdzi to mazgāšanai un žāvēšanai, un pazudušo zeķu stāsts kļūs pavisam svešs.

Pakaramais virtuvē

Ēdiena gatavošanā nepieciešams ne viens vien rīks – rīve, kastrolis, putu karote, cimds un citas nepieciešamības, tāpēc uzglabā tās viegli sasniedzamās vietās, ne dziļajos plauktos, kur drīz vien izveidosies nekārtība. Statīva ieviešana virs darba virsmas, atrisinās virtuves rīku uzglabāšanas problēmas, turklāt, šāds izkārtojums vienmēr izskatīsies kārtīgāks.

Produktu uzglabāšana

Produktu plauktos, kur uzglabājas dažādas sausās sastāvdaļas, bieži vien izveidojas nekārtība tikai tāpēc, ka tie tiek neatbilstoši izkārtoti. Kārto tos pēc kategorijas vai iepakojuma izmēriem, lai saturs būtu pārskatāms un neviens produkts nebūtu paslēpts un nepārredzams. Lai pārredzamība būtu vēl efektīvāka, vari izmantot līmlapiņas vai citu iespēju uzlīmēt vai uzrakstīt nosaukumus produktiem.

Bērnu mantu uzglabāšana

Reizēs, kad bērniem radusies vēlme rotaļāties citā istabā, pārvietojot visu savu rotaļlietu bagātību kasti, vari izmantot kādas segas vai pleda palikšanu zem rotaļāšanās vietas. Tad, kad bērns būs beidzis spēlēties, visas mantas varēsi viegli pārnest atpakaļ uz citu telpu, un tiks atvieglots mantu savākšanas process. Mazākiem bērniem izmanto speciālo sētiņu, lai rotaļlietas netiktu izsvaidītas pa visu istabu, bet atrastos konkrētā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!