Foto: PantherMedia/Scanpix
Mūždien sastopamies ar secinājumiem, ka skapis ir pārāk mazs un tajā nav iespējas visu ietilpināt tā, lai tas būtu ērti un praktiski izmantojams. Šos secinājumus pārsvarā rada mūsu pašu ikdienišķie ieradumi, kurus paši, iespējams, nemaz nepamanām, tāpēc dažkārt noder kāda ideja par skapja papildināšanu.

Kārtība

Viens no būtiskākajiem pamatnoteikumiem, kas jāievēro skapja kārtības uzturēšanā, ir kārtība. Nevajadzētu skapi aizņemt ar tukšām kurpju kastēm, apģērbu, kas netiek vilkts vai nav atbilstošs sezonai. Tas aizņem vietu un neļauj uzturēt kārtību, tāpēc, ja vien ir iespēja, no plauktiem un pakaramajiem noņem nesezonas drēbes un novieto tās uzglabāšanai dziļākos plauktos. Svarīgi šo kārtību uzturēt regulāri, tad arī pārējie padomi var būt noderīgi.

Izmanto durvis

Lai arī cik liels vai mazs būtu skapis, vienmēr ir iespēja izmantot durvis dažu apģērbu pakarināšanai. Papildini istabas vai skapja durvis ar āķiem un izmanto tos rīta halāta, siltākas jakas vai kāda lakata uzglabāšanai. Šāds risinājums neaizņems vietu skapī un būs parocīgāks ikdienišķās situācijās.

Katrai lietai sava vieta

Ja skapis tiek izmantots arī dažādu aksesuāru un priekšmetu uzglabāšanai, tad tas noteikti ir pārpildīts. Rūpīgi pārdomā, vai tiešām skapī netiek uzglabātas kādas lietas, kurām var atrast piemērotāku glabāšanas vietu. 

Papildini skapi

Vai tas būtu lielāks vai mazāks skapis, to vienmēr var papildināt ar plauktiem, pakaramajiem, āķiem un citām iespējām, kas arī palīdzēs uzturēt lielāku kārtību skapī. Izmanto vienu pakaramo, kur izkārtot šalles un lakatus, citu izmanto šlipsēm, bet speciālos pakaramos ar vairākiem līmeņiem izmanto vairāku bikšu pakarināšanai, tādā veidā ietaupot vietu skapī.

Skapi var papildināt ar vēl vienu līmeni jeb stieni, uz kura var pakarināt ne to garāko apģērbu, piemēram, žaketes un kreklus. Izmanto vietu skapī pilnībā, ieviešot sev piemērotākos papildinājumus. Skapja papildināšanā jāņem vērā tas, lai apģērbs tiktu uzglabāts atbilstoši – tas neburzītos un nebūtu saspiests.

Rotaslietu uzglabāšana

Ja tev nav ierīkota atsevišķa vieta rotu uzglabāšanai, tad vari izmantot skapi šim nolūkam. Pie kādas skapja virsmas piestiprini āķus no iekšpuses un pakarini uz tiem krelles, auskarus, ķēdītes un citas rotas. Uz šīs pašas virsmas vari pielīmēt arī biezu filcu - tad to var izmantot auskaru piestiprināšanai un uzglabāšanai.

Somu uzglabāšana

Katrai sievietei noteikti ir vismaz divas rokassomiņas, ja ne pat vairāk, tāpēc ir jāatvēl vieta to uzglabāšanai. Izmanto kādu dziļāku plauktu vai piestiprini skapja apakšējā līmenī āķus, uz kuriem var pakarināt somas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!