Foto: Shutterstock
Pie manis kā pie astroloģes visbiežāk cilvēki vēršas tieši ar sāpīgiem attiecību jautājumiem. Vēlos akcentēt, ka tas paver diezgan plašus filozofiska rakstura jautājumus. Tie ir dažādi skatījumi par cilvēku kā bioloģisku, dvēselisku vai garīgu būtni, par brīvo gribu vai predestināciju un mīlestību šai kontekstā – debesu dāvana vai paša darbs?

Es domāju, ka katram tā ir citāda, tomēr visām ir kaut kas kopējs un nemainīgs – tā dzīves laikā mainās, piedzīvojot attīstības krīzes, kuras bieži vien uztveram kā fatālu nesaderību. Šādos brīžos parasti tiek meklēta kāda speciālista konsultācija. Ar astroloģijas palīdzību var meklēt atbildes uz jautājumiem, kādi spēki un iemesli mūs saveduši kopā, kāpēc sākotnējās paradīzes vietā sākam justies kā ellē, kas ir tas, ar ko netiekam galā. Var veicināt izpratni par paša un partnera rakstura stiprajām un vājajām iezīmēm un to savstarpējo mijiedarbību personisko un kopējo mērķu sasniegšanā, kā arī modelēt attiecību scenārija iespējamās versijas.

Grūti nenozīmē slikti

Es ne pārāk piekrītu idejai, ka sieviete izvēlas vīrieti vai otrādi. Man pieņemama "podiņa–vāciņa" vai "cimda–rokas" teorija, jo būtībā katrs partneris vienpersoniski ir atbildīgs par savu izvēli, jautājums – vai tas notiek apzināti vai nē. Ja tic reinkarnācijas idejai un tam, ka attiecības mums dotas, lai mācītos vai transformētos, tiek izvēlēti grūtākie scenāriji. Un ir laimīgie, kuri šai Saulē atnākuši atvaļinājuma laikā... Nav pareiza atbilde, ka grūti ir slikti, viegli ir labi vai otrādi, un tas pats attiecināms arī uz horoskopu vai attiecībām.

Mīlestība no pirmā acu skatiena var būt smadzeņu signāli "šis partneris man ir ģenētiski piemērots, mums iespējami bērni ar spēcīgu imūno sistēmu", tikai mūsdienās bieži vien šis faktors nostrādā greizi, pateicoties hormonālajai kontracepcijai, dezodorantiem un skaistumkopšanas "tūningiem", jo pazūd spēja atpazīt, saost "īsto". Tāpēc, meitenes, izvēlieties puišus sporta zālē – ar viņu dabisko ķermeņa aromātu un mākslīgi nepārveidojiet sevi līdz nepazīšanai!

Iespējams, mūs saved kopā dvēseliski aspekti, senas zemapziņas atmiņas no senču pieredzes par to, kā justies droši un pasargāti šajā pasaulē, kā pielāgoties apkārtējai videi, nodrošināt savu vietu zem saules, sagādāt resursus, un kāds "otrs" atspoguļo, attaisno šos vēstījumus. Tas nosaka gēnu aktivitāti un var gan piesaistīt, gan atgrūst partneri.

Iespējams, kaut kas krūšu rajonā atbalso agrīnas bērnības pieredzi vecāku ģimenē, spēju vai nespēju veidot emocionāli tuvas attiecības, pieķerties un saglabāt līdzsvaru starp atkarību un neatkarību, kā arī mākslu un pacietību izdzīvot krīzes, kas nepieciešamas attīstībai.

Ar astroloģijas palīdzību iespējams rast par to izpratni, apzināties. Tas ir pirmais priekšnoteikums, lai mainītos pats un līdz ar to augtu arī attiecību kvalitāte. Mīlestība garīgās prizmas skatījumā nav statiska, tā ir nemitīga tiecība pēc harmonijas un saskaņas, tas nav stāvoklis, bet ceļš. Tā aug, pateicoties Debesu dāvanai, ka esam satikušies, saņemot neaizmirstamā piemiņu – "rozā briļļu" periodu (šīs atmiņas vēlāk palīdz grūtībās un kopdzīves pārbaudījumos). Ievērības vērts ir fakts, ka attiecību sākumposmā (iemīlēšanās stāvoklī) un nobriedušu mīlestības jūtu posmā pat bioķīmija smadzenēs ir dažāda!

Manuprāt, tieši pāra attiecības ir visefektīvākā garīgā prakse personiskajai izaugsmei, tāpēc būsim pateicīgi viens otram par iespēju piedzīvot šo iespēju. Svarīgi piebilst, ka par mīlestību mēdzam dēvēt arī attiecības, kuru pamatā ir visai pragmatiski apsvērumi, reliģiska rakstura stereotipi par to, ka laulība nu nekādā gadījumā nav šķirama (cerams, ka tas ir "aizejošais gadsimts"). Tajā pašā laikā aicinu kopt, rušināt, ravēt un laistīt šo brīnumu. Astroloģija var līdzēt ieraudzīt, kas ir tas, ko nevaram ietekmēt, vai kam jāpatērē nesamērīgi daudz enerģijas, un katra paša ziņā ir izvēle to pieņemt vai nē.

Nedaudz no astroloģijas virtuves

Kādi ir astrologa instrumenti un darba metodes?

Astroloģija ir simbolu valoda, kur katrai zīmei ir daudz dažādu nozīmju. No šiem simboliem sastāv dzimšanas karte – nosacīta debess juma fotogrāfija dzimšanas brīdī vai tā sauktais horoskops.

Informācijas līdzekļos parasti tiek apskatīta tikai Saules atrašanās vieta kādā no 12 zodiaka zīmēm (zodiaks ir josla debesīs, pa kuru pārvietojas planētas), taču horoskopu veidojošo elementu un to savstarpējo kombināciju ir neskaitāmi daudz, faktiski nav iespējami divi vienādi horoskopi. To veidojošie lielumi ir 12 zodiaka zīmes (Zemes kustība ap Sauli, gada cikls), 10 planētas, 12 astroloģiskās mājas (Zemes apgriešanās ap savu asi, diennakts cikls), planētu sasvstarpējie aspekti (to leņķiskās attiecības pret Zemi) un vēl daudz dažādu elementu.

Attiecību jautājumos sākumā tiek skatīta katra karte atsevišķi, izzinot katra personības iezīmes, tad kartes tiek liktas kopā (t.s. sinastrija), skatoties, kā partneri viens otram kompensē, harmonizē vai vēl vairāk padziļina personiskās grūtības, kur meklējama harmoniska izaugsme, kādā veidā iespējams rast saskaņu. Ja atnācis pāris ar jau ievērības cienīgu kopīgu attiecību stāžu, tiek skatīts "trešais unikālais", ko astroloģijas terminoloģijā dēvē par kompozītu karti.

Ir vērts pievērst uzmanību arī brīdim, kad pāris satikās vai teica jāvārdu. Un, visbeidzot, – "skats debesīs", kas rāda, kā esošā planētu kustība rezonē ar konkrēto pāri šobrīd.

Šis ir visai komplicēts informācijas apjoms, kuru nevar izskatīt viena raksta robežās, pat ne vienā grāmatā, tāpēc aicinu visu veidu ātrās interpretācijas neuzlūkot kā panaceju.

Ieskatam – tikai viens no neskaitāmajiem veidiem, kā apskatīt saderību: septiņi zodiaka zīmju savstarpējās mijiedarbības tipi.

Abi vienā zodiaka zīmē

Attiecības starp vienas zodiaka zīmes pārstāvjiem (Auns–Auns, Vērsis–Vērsis utt.) veidojas viegli, pat instinktīvi, uz savstarpējo simpātiju pamata, jo viņi ir līdzīgi un saprotas no pusvārda.

Var būt kopīgi mērķi, uzdevumi un intereses, līdzīga attieksme pret dzīvi. Raksturīgi, ka zodiaka zīmei piemītošās iezīmes izpaudīsies ar dubultu spēku, kopdzīvi radot pilnu ar kopīgiem kāpumiem un kritumiem. Bieži vien veidojas konkurējošas attiecības, un vājākais no pāra sāk apgūt pretējās zodiaka zīmes kvalitātes (Auns "pārvēršas" par Svariem, Vērsis – par Skorpionu, Dvīnis – par Strēlnieku utt.). Katrā ziņā šādas attiecības ir kā lūkošanās savā spoguļattēlā – vajadzīga drosme sevi ieraudzīt un atzīt.

Ar laiku attiecības kļūst vēsākas, tām trūkst dzirkstelītes, noslēpuma, kaislību, viņi sāk kļūt viens otram neinteresanti, attiecībās zūd romantika.

Konfliktē impulsīvi, ar lielu enerģijas patēriņu.

Šādā savienībā vēlama regulāra komunikācija ar citiem cilvēkiem, plašs draugu loks, iespēja periodiski padzīvot atsevišķi un ir pat vēlama vecuma starpība starp partneriem.

Šķiras viegli, bez histērijām.

Blakus esošās zīmes

Attiecības starp blakus esošām zīmēm (Auns–Vērsis, Vērsis–Dvīņi, Dvīņi–Vēzis utt.) nav vienkāršas un visbiežāk veidojas, kad viens no partneriem nokļuvis upura lomā un otrs gadās dzīves ceļā kā glābējs. Pāris, kurš barojas no sāpēm un ciešanām. Viens no attiecību scenārijiem – nākamās zīmes pārstāvis materiāli uztur iepriekšējo, tajā pašā laikā ierobežojot viņa brīvību.

Neizbēgami emocionāli pārdzīvojumi un krīzes, kā arī maģisks magnētisms, kurš garantē moku turpināšanos. "Sado–mazo" pārītis visās nozīmēs.

Labākā scenārijā – skolnieks un skolotājs. Šajās attiecībās skolotājs jūt neizskaidrojamu līdzjūtību pret skolnieka (iepriekšējā zīme) trūkumiem un vājībām – par spīti tam, ka nesaprot partnera rīcības motīvus. Pirmais nākamo zīmi uztver kā resursu devēju, palīgu un jūtas pateicīgs, norēķinās, nododot atbildību par savu dzīvi otram.

Šīm attiecībām ilgtermiņā ir perspektīva, jo ir stimuli attīstībai. Tās var raksturot kā resursu attiecības.
Partneri labprātīgi upurē sevi viens otram, katrs savā veidā.

Attiecības ar aiznākamo zīmi

Auns–Dvīņi, Vērsis–Vēzis, Dvīņi–Lauva, Vēzis–Jaunava, Lauva–Svari, Jaunava–Skorpions, Svari–Strēlnieks, Skorpions–Mežāzis, Strēlnieks–Ūdensvīrs, Mežāzis–Zivis, Ūdensvīrs–Auns, Zivis–Vērsis.
Šādas attiecības veidojas brīvi un nepiespiesti. Tās vieno draudzība, interese vienam pret otru, savstarpēja uzticēšanās.

Kaut gan ir dažādi, viņi papildina viens otru, nav ideoloģiska rakstura strīdu, jūtama viegla komunikācija jau no pirmā acu uzmetiena. Savstarpējās attiecībās maz pieķeršanās, katrs jūtas brīvs un neatkarīgs. Abi mēdz viens otram daudz piedot un meklēt kompromisus.

Seksuālās attiecības šajā savienībā nav noteicošās, no malas šis pāris bieži vien izskatās kā labi draugi, ne mīļākie. Pateicoties samērā virspusējai savstarpējai saskarsmei, reti sagādā viens otram psiholoģiska rakstura traumas.

Šis pāris neatstrādā un arī neveido jaunus karmiskos mezglus.

Kopumā raksturojamas kā stabilas ilgtermiņa attiecības, ja vien neiestājas rutīna dēļ tā, ka nav nopietnu konfliktu, ko risināt un tādējādi attīstīties. Strīdi par sīkumiem, ieradumiem un pienākumu sadali ātri tiek piedoti un aizmirsti.

Šķiras reti, visbiežāk dēļ sajūtas, ka attiecības sevi jau izsmēlušas, nesagaidot nopietna konflikta nobriešanu.Tomēr pēc kāda laika attiecības mēdz atjaunot vai arī paliek par labiem draugiem arī pēc šķiršanās.

Kvadrāta attiecības

Auns–Vēzis, Vērsis–Lauva, Dvīņi–Jaunava, Vēzis–Svari, Lauva–Skorpions, Jaunava–Strēlnieks, Svari–Mežāzis, Skorpions–Ūdensvīrs, Strēlnieks–Zivis, Mežāzis–Auns, Ūdensvīrs–Vērsis, Zivis–Dvīņi.

Attiecības, izlaižot divas zodiaka zīmes ir dinamiskas un enerģētiskas. Orientētas uz savstarpēju enerģijas tērēšanu.

Ieteikums šādam pārim – reizēm atpūsties vienam no otra, jo konflikti rodas uz līdzenas vietas. Cenšas viens otru disciplinēt un kontrolēt mijiedarbību "tu man – es tev". Bieži vien satiekas darbavietā (piemēram, priekšnieks ar sekretāri), vienam patīk otra prasmes, kuras pašam neizdodas attīstīt. Nereti veido ģimenes biznesu, un ir tendence vienam būt priekšniekam, otram padotajam. Bieži vien veicina viens otra karjeras izaugsmi.

Nemitīga tiekšanās pēc sasniegumiem un pienākuma apziņa stiprina šādu savienību. Seksuālās attiecības neveidojas strauji, bet ir intensīvas.

Konkurē savā starpā, atklāti konfliktē, strīdos mēdz ievainot viens otru, kas neizslēdz savstarpēju pieķeršanos un mīlestību.

Lai izvairītos no konfliktiem, vēlams par visu iepriekš vienoties, slēgt līgumus un ievērot noteikumus, ierobežojumus un zināt savu lomu. Katram no pāra vēlams būt līderim savā lauciņā, piemēram, – sieva priekšniece mājās, vīrs – darbā vai tamlīdzīgi.

Šķiras vētraini, drosmīgi un izlēmīgi, bieži vien kļūst par ienaidniekiem.

Attiecības, izlaižot trīs zīmes

Auns–Lauva, Vērsis–Jaunava, Dvīņi–Svari, Vēzis–Skorpions, Lauva–Strēlnieks, Jaunava–Mežāzis, Svari–Ūdensvīrs, Skorpions–Zivis, Strēlnieks–Auns, Mežāzis–Vērsis, Ūdensvīrs–Dvīņi, Zivis–Vēzis.

Šie ir stihijas pārstāvji ar vienādu temperamenta tipu un parasti tiek uzskatīti par ideālu savienību. Viegli satiek viens otru un parasti nešķiras. Visspēcīgākā savienība, viņiem ir intuitīva otra sapratne, cieša emocionālā saikne, laulības dzīves noteikumi un ieradumi, tomēr kopā maz vietas personiskajai attīstībai. Viņiem būtu jāstrādā atsevišķi un jāatpūšas kopā.

Ar grūtībām risina konfliktsituācijas, jo abi ieciklējas uz vienu un to pašu problēmu. Ja iet labi, viens otru atbalsta un uzlādē, ja slikti – negatīvās emocijas mājās rada spriedzi, un viens no partneriem sāk nomākt otru.

Laba seksuāla saderība, un tas faktiski ir viens no attiecību pamatbalstiem.

Šī ir stabila, tomēr arī visai statiska savienība. Ja tomēr šķiras, bieži vien tāpat turpina dzīvot kopā, jo šķiet, ka ārējie apstākļi traucē to katram aiziet uz savu pusi.

Attiecības caur četrām zīmēm

Auns–Jaunava, Vērsis–Svari, Dvīņi–Skorpions, Vēzis–Strēlnieks, Lauva–Mežāzis, Jaunava–Ūdensvīrs, Svari–Zivis, Skorpions–Auns, Strēlnieks–Vērsis, Mežāzis–Dvīņi, Ūdensvīrs–Vēzis, Zivis–Lauva.

Sarežģītas attiecības. Ja tiek izveidotas agrā jaunībā, parasti mēdz izjukt. Sākotnēji ir spēcīga savstarpēja pievilkšanās, neraugoties uz prātam neizprotamām nesaskaņām. Partnerus saista noslēpumainības plīvurs. Kad pirmā kaislība rimusi, mēdz izšķirties.

Ja ir kopēja vērtību sistēma, pāris paliek kopā, taču kopdzīve ir saspringta, jo partneriem ir tendence vienam otru kritizēt un norādīt uz trūkumiem.

Reizēm apzināti viens otram rada šķēršļus un atklāti kaitē, kā arī upurējas viens otra labā. Vieno kopējie pārbaudījumi.

Attiecības prasa nemitīgu sevis pilnveidošanu un transformāciju. Tās vairakkārt tiek restartētas no jauna. Pēc šķiršanās mēdz saglabāt kontaktus un bieži vien atjauno seksuālas attiecības.

Šajā savienībā tiek risinātas ideoloģiska rakstura problēmas. Ja šāda savienība rodas brieduma gados, tā būs efektīva garīgu resursu veicinoša savienība. Viens no partneriem mēdz būt otram kā skolotājs. Svarīgi iemācīties veselīgi reaģēt uz kritiku.

Pretējās zodiaka zīmes

Auns–Svari, Vērsis–Skorpions, Dvīņi–Strēlnieks, Vēzis–Mežāzis, Lauva–Ūdensvīrs, Jaunava–Zivis.

Simboliski – "mana otrā pusīte". Šāda savienība sākotnēji ir tuvu ideālai, tomēr balstās uz savu trūkumu kompensēšanu caur partneri.

Attiecības neveidojas ātri un viegli, bieži vien pirmā reakcija ir nepatika un domstarpības. Parasti izveidojas apstākļu ietekmē, ja partneri ir spiesti atrasties līdzās (piemēram, ceļojumos, darbavietās). Piespiedu kopā būšana pamazām pāraug savstarpējās simpātijās. Sākotnējais naidīgums pāraug cieņā pret otra rakstura iezīmēm, kuru pašam pietrūkst, un veidojas harmoniska mijiedarbība.

Ar laiku seksualitāte atslābst, to kompensē draudzība un sadarbība. Attiecību devīze – apzināties un attīstīt rakstura īpašības, kuras meklējam otrā, lai kļūtu par pašpietiekamu personību.
Jāmācās sarunāties un vienoties. Nobriedušām, pašpietiekamām un harmoniskām personībām šī var būt ideāla savienība.

***

Kā jau iepriekš minēju, nekas nav tik vienkārši! Viss ir daudz interesantāk, jo katrs no mums ir unikāls un divu unikālu cilvēku mijiedarbība ir trešais unikālais, kuram nav līdzīga neviena cita uz visas pasaules! Svarīgi arī apzināties, ka mums katram pašam jāuzņemas atbildība par savām izvēlēm, jāiegūst sava pieredze, un astrologa pienākums ir pret to izturēties ar cieņu. Turklāt – astroloģija nav vienīgā cilvēka un pasaules izziņas mācība...

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!