Foto: Kakao.lv
Šonedēļ daudz skaļu notikumu. Nekas gan īpaši nozīmīgs jaunu ierīču tīkotājiem. Bet notikumi lieli. Galu galā, iesaistīti ir Abramovičs un Čenuns!

'Blackberry' bez fiziskas klaviatūras



Sāksim ar kanādiešiem. Slavenie "Blackberry" veidotāji ir salikuši visas olas vienā groziņā, turklāt nomainījuši šim groziņam nosaukumu. Turpmāk RIM sauksies vienkārši "Blackberry". Tas palīdzēšot uzlabot uzņēmuma tēlu un palielināt interesi par to. Cerēsim. Taču nosaukuma maiņa
nav vienīgais kanādiešu jaunums
. Jauna ir arī operētājsistēma un divi viedtālruņi.

Z10 ir drosmīgs solis prom no ierastajām "Blackberry" vērtībām - tas ir skārienjutīgā ekrāna telefons BEZ fiziskās klaviatūras. Telefons ir kļuvis visai līdzīgs jau labi zināmajiem pārējiem konkurentiem. Turklāt, lai dzīve būtu vienkāršāka izstrādātājiem un jautrāka lietotājiem, "Blackberry" vidē būs pieejamas [iepriekš pielāgotas] "Android" aplikācijas.

Lai uzticamākie "Blackberry" fani nebūtu vīlušies, reizē ar Z10 tika prezentēts arī Q10 - klasiskajā stilā ieturēts telefons ar pilno klaviatūru. Īkšķīšiem prieki!

Ališa Kīza kļūst par 'Blackberry' seju, bet lieto iPhone


Foto: AFP/Scanpix

Reizē ar lielajiem jaunumiem kanādiešiem gadījās mazs misēklis. Uzņēmums par savu "propogandas seju" pieņēma dziedātāju Ališu Kīzu (Alicia Keys), kura turpmāk promotēs jaunos "Blackberry". Taču acīgi sekotāji ievēroja, ka savu sajūsmu par jaunajiem "Blackberry" dziedātāja tvīto no... sava iPhone. Bet nu kam gan negadās. Patiesībā - ļoti daudziem gadās. Gan "Microsoft", gan "Samsung" ir iekrituši šādos aifontvītotājos.

Krievu uzņēmējs Romāns Abramovičs investē telekomunikācijās


Foto: DELFI

Kamēr dziedātājas tvīto, Abramoviči tērē naudu. Tā slavenais krievu uzņēmējs un britu futbola noteicējs Romāns Ambramovičs investējis 70 miljonus mārciņu telekomunikāciju uzņēmumā "Truphone".

"Truphone" ir mobilais operators, kas nodrošina "vienotu" numuru dažādās valstīs. Attiecīgās SIM kartes īpašnieks var ceļot apkārt un visur justies kā mājās, neraizējoties par dārgām sarunām, jo visos "Truphone" tīklos izmaksas būs tādas pašas kā mājas tīklā. Šobrīd "Truphone" darbojas ASV, Lielbritānijā un Austrālijā, bet jau drīz - pateicoties Abramoviča naudai - paplašinās darbību Nīderlandē, Polijā, Vācijā, Spānijā un Honkongā.

Kims Čenuns spēlējas ar savu jauno HTC viedtālruni


Foto: AFP/Scanpix

Kamēr viens varenais tērē naudu mobilo operatoru atbalstam, cits spēlējas ar jaunu viedtālruni. Ziemeļkorejas jaunais līderis
Kims Čenuns pieķerts lietojot HTC Butterfly
. Fakts pats par sevi nebūtu īpaši uzmanības vērts - kāpēc gan lai valsts līderis nelietotu modernu telefonu -, taču Ziemeļkorejā, kā zināms, iet visai gauži, un mobilie telefoni vienkāršajiem cilvēkiem vispār nav pieejami. Izņemot Baraku. Viņam drošības dienests ir liedzis lietot mobilo telefonu.

'Apple' un 'Samsung' interneta pārlūkošanā apsteidz 'Nokia'


Foto: AFP/Scanpix

"Apple" un "Samsung" pirmo reizi apsteiguši "Nokia" mobilo ierīču interneta pārlūkošanas apjomos. Gadiem "Nokia" bija šīs statistika līderis, taču 2012. gads uzņēmumam bija visai skarbs, kā rezultātā janvāri to apdzina uzreiz divi tuvākie sekotāji. Statistikā tiek uzskaitīti mobilie telefoni, bet ne planšetdatori.

Maiks Dells nolēmis izpirkt visas uzņēmuma 'Dell' publiskās akcijas


Foto: AP/Scanpix

Interesantas
pārmaiņas
sagaida datorražotāju "Dell". Uzņēmuma šefs Maikls Dells nolēmis izpirkt visas publiskās akcijas un padarīt uzņēmumu par pilnībā privātu. Tas ļaus daudz brīvāk rīkoties un darīt "ko vien gribas" nevis izpatikt akcionāru vēlmēm un prasībām.

Interesanti, ka akciju atpirkšana notikusi ar "Microsoft" palīdzību. Iespējams, šāda rīcība palielinās abu uzņēmumu draudzību, un varbūt "Dell" nākotnē kļūs par galveno (un vienīgo?) "Microsoft" ierīču ražotāju un izplatītāju.

'Samsung' rada triecienu, putekļu un ūdens drošu tālruni


Foto: Publicitātes attēli

Lūk arī viens jauns telefoniņš -
Samsung Xcover 2
. Aparātiņš patiks ceļotājiem un citiem neuzmanīgiem cilvēkiem, jo ir triecienu, putekļu un ūdens drošs. Met zemē, kāp virsū, pacel, noslauki un turpini šaut putnus uz cūkām.

'iTune's lietotāji dienā lejupielādē 100 miljonus vienību


Foto: DELFI

Nedaudz statistikas par "iTunes" labumiem. Izrādās, ka katru dienu tiek lejupielādēti (nopirkti) 18 miljoni dziesmu. Savukārt aplikācijas - 65 miljoni dienā. Skaitot kopā visus labumus ko piedāvā "iTunes" - aplikācijas, mūziku, filmas, tv seriālus, "Mac" aplikācijas un e-grāmatas - katru dienu tiek lejuplādēti 100 miljoni vienību. Kā tas izskatās naudā? 30 miljoni dolāru dienā. Nav slikti.

HTC inženieri nosūta dusmīgu vēstuli uzņēmuma šefam


Foto: DELFI

Slikti savukārt iet HTC. Pērn uzņēmums paslepus būtiski samazināja savas jauno produktu izveides nodaļas budžetu. Rezultātā cilvēki kļuva neapmierināti, un nu tiek ziņots, ka vairāki tūkstoši HTC inženieru nosūtījuši dusmīgu vēstuli uzņēmuma šefam Pīteram Čū.

Taču interesanti, ka atšķirībā no citiem uzņēmumiem, kas piedzīvo grūtus laikus, HTC neatlaiž darbiniekus, vien samazina tiem algas. Cerēsim gan, ka viss atrisināsies un jaunie HTC M7 un M4 būs lieliski viedtālruņi.

Interneta meklētājs 'Yandex' popularitātes ziņā apsteidz 'Bing'


Foto: Publicitātes attēli

Kārtējo reizi krievi sadevuši pa degunu amerikāņiem. Pārnestā nozīmē, protams. Tā izrādās, ka Krievijas interneta meklētājs "Yandex" popularitātes ziņā
apsteidzis
"Microsoft" loloto "Bing". Atrāviens gan nav pārāk liels, taču tendence ir interesanta.

Šobrīd meklētāju top 5 ir šāds: "Google", "Baidu" (ķīnieši), "Yahoo", "Yandex", "Bing". Kuru no tiem lieto tu? Ha, es jokoju, skaidrs, ka mēs visi lietojam "Google". Starp citu, baumo, ka "Bing" uzturēšanai "Microsoft" katru dienu tērē 6 miljonus dolāru.

'Mailbox' aplikācija - jauns veids, kā pārvaldīt e-pastu telefonā


Foto: PantherMedia/Scanpix

Jāpiemin vēl kāds miljons. Apmēram tik daudz lietotāju pirmajās dienās pieteicās uz jauno, unikālo "
Mailbox
" aplikāciju, kas jaunā gaismā paskatās uz epasta pārvaldību telefonā.

Aplikācija ļauj epastus uztvert kā paveicamo darbu sarakstu un attiecīgi ar tiem rīkoties - atzīmēt kā paveiktu, atlikt uz vēlāku utt. Diemžēl visi gribētāji uzreiz nevarēja piekļūt aplikācijai un bija jāgaida rindā. Aplikācija ir bezmaksas un spriežot pēc pirmajiem iespaidiem, tīri feina.

'Nokia' demonstrē tālruni 3310 ka āmuru


Foto: AFP/Scanpix

Nobeigumā āmurziņas. Visi mēs labi zinām, cik izturīgi reiz bija "Nokia" mobilie telefoni. Īpašu popularitāti izpelnījās Nokia 3310, kas pēdējā laikā ieguvis paliekošu vietu interneta mēmēs, kur tas tiek
attēlots kā neuzveicams
.

Tomēr, manuprāt, uzņēmumam nevajadzētu savā oficiālajā "Twitter" kontā demonstrēt savu ierīci kā āmuru. Runā jau, ka labāk ir pasmieties par sevi pašam, bet demonstrēt savu telefonu kā āmuru… Labi, lai tas paliek PR ziņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!