"Mums, Katrinai Balinai, Sandrai Adamaitei un Vladimiram Dressam ir stāsts ko pastāstīt un iedvesmot arī Jūs darīt tāpat," liecina Facebook ieraksts, ar kuru pāris dienu laikā sociālā tīkla lietotāji dalījušies teju 3000 reizes.

"Tā vietā, lai laistītos ar ūdeni un tērētu zemes resursus, mēs izdomājām kaut ko arī reāli izdarīt.

Nolēmām sapirkt pilnu kasti ar daudzveidīgu pārtiku un doties kādam to uzdāvināt - vienkārši tāpat.

Lieki laiku netērējot, ķērāmies pie lietas. Aizgājām uz veikalu nopirkt visu nepieciešamo. Paralēli jau pētījām, kurš tad varētu būt tas īstais un vienīgais cilvēks, kam pārtika patiešām nepieciešama.

Kamēr raudzījām, ko tad var ielikt kastē, pamanījām kādu tantiņu, kas staigā ar kruķu palīdzību. Viņa veikalā pārvietojās ļoti lēnu, rūpīgi pētot produktus plauktos, taču īsti neko groziņā nelika. Sapratām, ka tas ir mūsu īstais cilvēks.

Nopirkām veikalā grozā salikto un devāmies ārā pie veikala gaidīt tantiņu. Kad sagaidījām, piegājām klāt un uzrunājām. Pastāstījām, ka vēlamies viņai uzdāvināt šo pārtikas grozu.

Pirmie vārdi, ko tantiņa pateica, bija: "Man nav naudas". Mēs, protams, sākām smaidīt un teicām, ka mums nevajag naudu, mēs gribam vienkārši viņai uzdāvināt šo kasti. (Tajā brīdī vēl vairāk sapratām, ka esam satikuši īsto cilvēku.) Viņa, būdama vēl nedaudz apmulsusi, pasmaidīja. Mēs pajautājām, kur tad viņa dzīvo, lai varam smago kasti aiznest līdz mājām. Tantiņa nosauca mums ielu un pati teica, ka brauks ar autobusu. Mēs atbildējām, ka gaidīsim viņu pie mājas.

Aizgājuši līdz mājai, iekārtojāmies uz kāda soliņa. Drīz vien arī autobuss ar visu tantiņu bija klāt. Ieraudzījusi mūs uz soliņa, viņa sāka smaidīt vēl vairāk.

Pienākusi klāt, teica, ka likās, ka šis ir kāds joks. Teica, ka esam vienreizēji jaunieši - tik labi un skaisti, ka palīdzam cilvēkiem, kuriem klājas grūti.

Ejot līdz dzīvoklim, viņa arī pastāstīja, ka nesen aizsaulē aizgājis vīrs un tagad dzīvo viena. Tad nu uznesām kasti augšā, nolikām virtuvē uz galda, tantiņa teica, ka nezina, kā lai mums atmaksā. Atbildējām, ka labas lietas nevajag darīt tikai tāpēc, lai kaut ko saņemtu atpakaļ. Tas vienkārši jādara no sirds. Gājām laukā pa durvīm, tantiņa teica vēl pēdējos laba vēlējumus - lai dievs mūs svētī, lai mīlestība un laime vienmēr ir ar mums.

Kā nākamos es izaicinu jūs! Dariet labu, un lai jūsu alga ir dvēselē jūtamais gandarījums un mīlestība, ko esat ieguldījuši savā veikumā," liecina Facebook ieraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!