Foto: DELFI Aculiecinieks
2.jūlijā Talsos ar vērienu atzīmēta Talsu 780. dzimšanas diena un reizē Vasaras vidus svētki.

Šāda mēroga pasākums Talsos vēl nebiju redzējis. Šeit katrs varēja atrast ko sev tīkamu un tuvu. Bērni varēja izlādēt savu enerģiju lēkājot piepūšamajās atrakcijās vai uz batutiem, kā arī izbraukāties ar minamajām mašīnām. Ja apnika lēkāt, tad varēja doties uz blakus esošajiem karuseļiem, tiesa gan to deviņdesmito gadu spozme ir pagājusi, jo tikai daži bērni izmantoja šo iespēju.

Pusaudži pavadīja laiku skeitparkā, kur varēja, gan braukāt, gan veidot grafiti. Laiku pa laikam dažādās vietās notika visādas teatrālas performances, dziedāšanas un dejošanas. Pavisam pilsētā darbojās trīs skatuves, uz kurām savu dziedāt prasmi rādīja gan mazi, gan lieli.

Centrālās ielas tika slēgtas. Tajās bija izvietojušies dažādi tirgotāji, kuri piedāvāja savu produkciju. Šeit varēja iegādāties gan dažādu pašmāju amatnieku roku darinājumus, gan, protams, arī lētus poļu vai ķīniešu spīdekļus, kā arī, protams, daudz dažādus pārtikas produktus ar augstu cukura līmeni, lai cilvēkiem pietiktu spēka svelmainajā saulē baudīt atrakcijas.

Pasākuma kulminācija bija uguns un ūdens šovs, kurā konkursa kārtā iespēju piedalīties izcīnīja pārstāvji gan no Igaunijas, Austrijas, Turcijas, gan, protams, arī mākslinieki no Latvijas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!