Foto: LETA
Divstāvu nams Saldus novada Nīgrandes pagastā, kurā trešdienas, 22. marta, rītā bija izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, piederējis keramiķu Jaunskungu ģimenei, kura šajā ugunsgrēkā zaudējusi pajumti un tagad lūdz līdzcilvēku atbalstu nelaimē, portālam "Delfi" raksta Madlena Jaunskunga.

Ģimenei nav zināmi iemesli, kādēļ ugunsgrēks izcēlies. Zināms esot vien tas, ka bēniņi sākuši degt jau krietni pirms to kāds pamanījis.

Kad uguns parādījusies otrā stāva griestos, bijis skaidrs, ka māju glābt nav iespējams. Ģimene uzskata, ka tai paveicies, jo blakus mājai ir skola, kur mācās drosmīgi jaunsargi. Jaunsargi ģimenei palīdzēja glābt mantas, kuras vēl nebija skārusi uguns.

"Ugunsgrēkā mājvietu zaudēja mana ģimene – mamma, tētis, māsa un vecmāmiņa. Ugunsgrēkā sadega viss mājas otrais stāvs. Pirmais stāvs, dzēšot liesmas, ir saliets ar ūdeni un aizgājis postā. Palikušas vien sienas," raksta Jaunskunga.

Ģimene lūdz finansiālu palīdzību, lai varētu atjaunot ģimenes mājvietu. Ar Jaunskungiem iespējams sazināties pa e-pastu madlena.jaunskunga@gmail.com.

Jau vēstīts, ka trešdien, 22. martā, paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks izcēlies divstāvu dzīvojamajā mājā Saldus novada Nīgrandes pagastā.

Izsaukums saņemts pulksten 10.15. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka deg ēkas jumts un starpstāvu pārsegums.

Līdz VUGD ierašanās brīdim no degošās ēkas pirmā stāva 19 jaunsargi un vēl viens pieaugušais nesa ārā sadzīves mantas.

Lai pārbaudītu jauniešu veselības stāvokli, visi nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, kuri konstatējuši – piecpadsmit jaunieši ugunsgrēkā ir cietuši.

Šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks lokalizēts pulksten 16, bet likvidēts pulksten 20.32.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!