Foto: DELFI Aculiecinieks
Svētdien naktī Viļānos, 300 metrus no ugunsdzēsēju stacijas dega šķūnis. Ugunsdzēsēji ieradās pēc 40 minūtēm, kad liesmas jau bija pārmetušās uz blakus esošo dzīvojamo māju.

Foto galerija

Iedzīvotāji 30 minūtes mēģināja sazvanīt glābšanas dienestu, bet glābēji nebrauca.

Kad viņi tomēr ieradās, izrādījās, ka nav kam saskruvēt ugunsdzēšamās šļūtenes. Ugunsdzēsējiem palīgā steidzās Viļānu iedzīvotāji. Bet tad izrādījās, ka nedarbojas sūknis un nav ūdens spiediena. Māja tikmēr turpināja degt.

Kā 'DELFI Aculieciniekam' izdevās noskaidrot, naktī, kad notika negadījums, Viļānu ugunsdzēsēju vienība atradās blakus novadā, 18 kilometru attālumā, kur tika likvidēts fermas jumta ugunsgrēks. Video redzamie ugunsdzēsēji ir Varakļānu postenis, kurš pēc izsaukuma saņemšanas mēroja 16 kilometru ceļu, kas, saprotams, aizņem laiku.

Jāpiebilst, ka gan Viļānu, gan Varakļānu posteņi pirms aculiecinieka novērotā ugunsgrēka bija dzēsuši kādas pirts jumtu. Tas nozīmē, ka šī bija saspringta nakts gan glābējiem, gan tehnikai.

Ja jums ir vairāk informācijas par šo negadījumu, ziņojiet "DELFI Aculieciniekam" un sūtiet aculiecinieks@delfi.lv vai izmantojot satura iesūtīšanas formu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!