Foto: DELFI Aculiecinieks
"No 22. - 24. februārim Rīgas Hanzas vidusskolas sporta hallē notika jau 8. Starptautiskās Baltijas kantri vesterna deju (līnijdeju) sacensības," raksta Rolands.

"Baltijas čempionāts ir vienas no 16 Pasaules kantri vesterna deju federācijas reitinga sacensībām.

Šogad sacensībās piedalījās 175 dalībnieki no dažādām Eiropas valstīm. Sacensību dalībnieki ir sadalīti dažādās vecuma un meistarības grupās. Pēc vecuma jaunākā grupa ir bērni līdz 10 gadu vecumam un vecākā grupa ir seniori, kuriem pāri par 60. Atsevišķā grupā startē arī dejotāji ratiņkrēslos. Ir arī komandu sacensības.

Kopumā mūsu dejotāji uzrādīja labus rezultātus. Īpaši priecē divas pirmās vietas - Baibai Apenai Teen Intermediate grupā un Arnitai Veidemanei Diamond Intermediate grupā.

Šinī čempionātā Latvijas dejotāji sāka startēt arī sev jaunā kategorijā ProAm. Šī ir pāru deju kategorija, kurā profesionāls instruktors dejo pārī ar amatieri. Šogad šai kategorijā uzstājās divas dāmas un viens kungs, bet cerēsim, ka šis deju veids kļūs aizvien populārāks.

Sestdienas vakarā notika tradicionālais šovs, kurā priekšnesumus sniedza gan Latvijas, gan ārzemju dejotāji, kā arī sacensību tiesneši.

Visus šos gadus šīs sacensības organizē līnijdeju aizsācēja Latvijā Dzintra Rozīte un Rolands Millers."


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!