Foto: DELFI Aculiecinieks
Grupu dzīvoklis ir pastāvīgās uzturēšanās mītne, kurā personas ar garīgās attīstības traucējumiem zinošu profesionāļu vadībā realizē savas patstāvīgās dzīves iemaņas. Grupu dzīvoklis nodrošina mājokli un atbalstu sociālo problēmu risināšanā personām ar garīga rakstura traucējumiem, kurām ir objektīvas grūtības dzīvot patstāvīgi, bet nav nepieciešama atrašanās ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā.

Labo Darbu Nedēļas priekšvakarā ciemojāmies vienā no Grupu dzīvokļiem – Bolderājā. Uz Bolderāju viesos bija atbraukuši arī jaunieši no Samariešu Grupu dzīvokļa, kā arī biedrības ”Rūpju bērns” iemītnieki. Kopā bija ap 35 cilvēku.Lai sarūpētu svētkus šiem cilvēkiem, uzaicinājām sev palīgos frizieres, manikīri un kompāniju ”L'Oreal”.

Prieks šo cilvēku acīs neizdzisa ne mirkli, viņi priecājās par apciemojumu, par iespēju uzzināt, kā pareizi lietot make-up, kādas krāsas ir saskaņotas, kas šogad aktuāls modes pasaulē un kādas lietas nesader kopā.

Puiši un meitenes tika pie jaunām frizūrām. Mati tika griezti gan pēc pašu ”klientu” izvēlētiem katalogiem, gan frizierīšu ieteikumiem. Meitenes tika pie skaistām matu pīnēm, kā arī sakoptiem un krāsainiem nadziņiem.

Pateicoties augļu vairumtirdzniecības bāzei ”Augļu serviss” un ”Ādažu čipšu” gādībai, bagātīgais cienasts papildināja svētku sajūtu.

Viesojāmies arī darbnīcās, kurās top brīnumjauki pašu jauniešu darinājumi, virtuves cimdi, paliktnīši, iepirkuma maisiņi, brošas un citas lietas, kuras var iegādāties gan no pašiem jauniešiem specializētajā darbnīcā Bolderājā, Slimnīcas ielā 2 (Tālr.67436261, vadītāja – Tamāra Vahļina), gan ”Palīdzēsim.lv” labdarības tirdziņos (tuvākais - Arēnā Rīga, 22. un 23. oktobrī, HK Dinamo Rīga spēļu laikā).

Pasākumam noslēdzoties, visi Skaistuma dienas ”klienti” saņēma ”L'Oreal” sarūpētas dāvaniņas - skropstu tušas, lūpu spīdumus, kosmētikas maciņus, auskarus, šampūnus u.c. tik noderīgas higiēnas un skaistuma lietas!

Arī mēs saņēmām siltus pateicības vārdus un dāvanās - Grupu dzīvokļa iemītnieku darbnīcā gatavotus dāvanu maisiņus un pašu audzēto piparmētru tēju!

Sirsnīgs paldies friezierēm Tamārai Kaņukai un viņas audzēknēm Vladislavai Glamozdai un Aleksandrai Seņinai, frizierei Janai un manikīrei Ramonai, "L'Oreal" meistarītēm un īpaši Sandrai.

Par fotogrāfijām parūpējās Andrejs Terentjevs, F64.


Paveic ko labu, iemūžini mirkļus un atsūti tos mums uz aculiecinieks@delfi.lv ar norādi "Labo darbu nedēļa", lai varam par tiem izstāstīt un iedvesmot apkārtējos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!