Foto: DELFI Aculiecinieks
Sestdienas vakarā Piltenes kultūras namā pilsētā mūždien valdošo klusumu pārtrauc vokālais ansamblis "Rūta" ar saviem jubilejas sadziedāšanās svētkiem.

Tieši tā sadziedāšanās svētki, nevis koncerts, jo, atrodoties mājīgajā, gaišajā un rotājumu pilnajā zālē, nebija iespējams nedziedāt. Svinīgi sagaidot katru viesi, tika izdalītas, vietējā tipogrāfijā izdotas, kā minēja pasākuma vadītāja, dziesmu grāmatas.

Tas nozīmē, ka šoreiz nevarēja attaisnoties ar to, ka nezina dziesmas vārdus. Ieejot zālē tevi pārņem svētku sajūta, pateicoties sveču gaismai un noformējumam. Gaidot pasākuma sākumu, bija iespējams iepazīties ar jubilāru piedzīvojumiem šo piecu gadu laikā, apskatot foto.

Jubilejas pasākums iesākās ar Martas dziedāto dziesmu "Šķībi, greizi nepareizi", tāpat arī esot iesākusies ansambļa "Rūta" dzimšana. Turpinājumā viesi tika iepazīstināti ar "Rūtas" bērnību un dzīves gaitām. Tas viss notika jautrā un patīkamā gaisotnē.

Katrs uzaicinātais kolektīvs pārsteidza arvien vairāk un vairāk. Dullā Lulla no Užavas sveicot "Rūtu" pat atzinās mīlestībā pašam pārvaldes vadītājam - "Pasak mān, kurš vēl no Piltens. Tā kā es i izredzēts?". Uz skatuves, prožektoru gaismā viesojās pat Ojārs Grīnbergs ar pavadošajām lēdijām un dziesmu "Sens ir tas stāsts", par ko jāpasakās mūsu vietējam teātrim. Tika arī noskaidroti "Atspoles" rīkotā šova "Dejo ar zvaigzni" finālisti, kuri sevi pierādīja Lambadas ritmā.

Visbeidzot vislielākais pārsteigums - "Sūnu ciema večas" - mūzikāla, jautra izrāde, ko visiem sniedza māsas Legzdiņas ar draugiem. Šī izrāde nav vārdiem aprakstāma, tāpat kā viss šis sadziedāšanās pasākums, tiem, kas bija un redzēja, ir saprotams. Pēc šiem svētkiem bija tikai un vienīgi pozitīvas emocijas.

Foto: Sabīne Tīruma

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!