Foto: LETA
Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas baznīcā par ziedojumiem iespējams iegādāties nelielu grāmatu "Kā atšķirt homoseksuāļu melus un tos atspēkot?", novērojusi portāla "Delfi" lasītāja Ilma.

"Grāmatā atspēkoti 35 homoseksuālu cilvēku "meli" jeb argumenti, ko viņi izmanto savā retorikā," raksta Ilma. Tostarp grāmatā ir "virkne apšaubāmas informācijas publicētas, piemēram, publikācijā noraidīta ideja par homofobijas eksistenci".

Grāmatas autors ir igaunis Varro Vooglaids, kurš, kā norādīts grāmatā, "ir studējis Tartu universitātes Juridiskajā fakultātē, kā arī Helsinku universitātē. Ir viens no Ģimenes un tradīcijas aizsardzības fonda dibinātājiem. Varro Vooglaids ir precējies. Ģimenē ir pieci bērni." Latvijā, kā noprotams, publikāciju ir atbalstījusi asoc. Profesore Māra Viktorija Zilgalve un fonda "Piroritāte" valdes priekšsēdētājs Armands Agrums.

"Psihologi un psihiatri ir daudzkārt apgalvojuši, ka tāda psihiskā novirze kā homofobija jeb slimīgas bailes no cilvēkiem ar homoseksuālu uzvedību, neeksistē," rakstīts bukletā. ""Faktam", ka homofobija neeksistē un to apgalvo eksperti nav atsauces. Jāsaka, ka grāmatā ir liels atsauču trūkums. Autors izvēlējies tādus akadēmiskajā vidē "neatļautus" avotus kā Vikipēdiju. Tostarp autors atsaucas uz ziņu portāliem un vairākus desmit gadus veciem pētījumiem!" sašutusi ir Ilma. "Vai tik tiešām ir adekvāti atsaukties šādos jautājumos, piemēram, par STS slimību izplatību starp seksuālajām minoritātēm, uz pētījumu, kas ir desmitiem gadus vecs? Vai tā ir kāda mistiska jauna norma?"

Tāpat aculiecinieci ir satraucis fakts, ka publikācijas autors uzskata, ja tiks pieļauts homoseksuālisms, "attīstības gaitā aktualizēsies arī jautājums par to, kāpēc cilvēki nevarētu stāties laulībā ar saviem radiniekiem vai dzīvniekiem – arī incesta un zoofilijas aizliegums tiek uzskatīts par "kristīgās kultūras aizspriedumiem".

Lai gan grāmatas sākumā izdevējs Ģimenes un tradīcijas aizsardzības fonds nosoda "naida kurināšanu un vardarbību attiecībā uz cilvēkiem ar homoseksuālu noslieci un cilvēkiem, kas praktizē homoseksuālas attiecības", grāmatas autors šīs attiecības nosaucis par "kroplīgām".

Tāpat lasītāja pauž neizpratni, kāpēc šāda literatūra atrodas baznīcā, vietā, kur cilvēki iet meklēt mierinājumu. "Tā ir viena nešķīsta grāmata, kam nav vietas baznīcā," uzstāj Ilma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!