Biju jau pieradis, ka Rīgā filmē tikai Krievija un ne jau tajās labākajās Rīgas vietās. Bet izrādās, ka Rīgā filmē arī korejieši un japāņi. Par filmu īsumā no internetā publiski pieejamajiem resursiem.

Korejiešu filmā "My Way" stāstīs par kādu korejiešu kareivi, kurš Otrā pasaules kara laikā karo Japānas, Krievijas un Vācijas armijās un kuru Normandijā gūstā saņem ASV armija.

Latvijas kino ciematiņā "Cinevilla" filmas veidotāji radīs krievu ciematu, bet Jūrkalnes piekraste būs Amerikas kareivju pārņemtā Normandija. Piekrastē uzņems kaujas skatus, bet Rīgā - Berlīnes ainas.

Dažādās Rīgas arhitektūras dēļ galvaspilsētā var filmēt gan Londonas, gan arī Berlīnes skatus. Epizodēs un masu skatos piedalīsies arī latvieši. Šī filmēšana būšot vērienīgākais projekts, kāds līdz šim uzņemts Latvijā pēc neatkarības atjaunošanas.

Vienā no filmas "My Way" galvenajās lomās būs Dievidkorejas viens no populārākajiem aktieriem Džangs Dongs Gans (Jang Dong Gun), kurš filmējies arī Dienvidkorejas visu laiku ienesīgākajā filmā "Friend" (2001).

Topošajā filmā būs divi galvenie varoņi - korejiešu izcelsmes karavīrs un japāņu karavīrs. Šie abi vīrieši dosies ilgā, nogurdinošā ceļojumā, un filmā atklāsies, kā šie divi cilvēki tiek galā ar savu pagātni un kā veido nākotni. Filma aprakstīs gan Otrā pasaules kara notikumus no Āzijas skatu punkta, gan saspīlētās Korejas un Japānas pagātnes attiecības.

Galveno lomu atveidotāji šajā filmā būs savās valstīs nozīmīgi aktieri. Tāpat filmas komanda tiek veidota no savu nozaru profesionāļiem no Japānas, Korejas un Ķīnas. Filmai "My Way" ir lielākais budžets Korejas filmu uzņemšanas vēsturē - 20 miljoni eiro (14 miljoni latu).

Filma "My Way" pie skatītājiem varētu nonākt šā gada beigās. Ar topošo filmu iecerēts iepazīstināt pēc iespējas plašāku skatītāju loku, tādēļ to plānots izplatīt Eiropā, Ziemeļamerikā, Ķīnā un Japānā.


Lasīt vēl -
- Krievijas seriāla filmētāji imitē tramvaja degšanu (video)
- Bišumuižā iestājušies Staļina laiki
- Filmēšanas dekorācijas satrauc Saeimas deputātu
- Rīgas ielās filmē Krievijas seriālu

Šo reportāžu ir iesūtījis reģistrēts 'DELFI Aculiecinieka' autors, kurš par katru publikāciju saņem noteiktu skaitu DELFI dālderus.  Sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties, pelniet DELFI dālderus un tieciet pie vērtīgām balvām

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!