Rīgā, Krišjāņa Barona un Bruņinieku ielu krustojumā, tiek nojaukta kārtējā pamestā māja, portālu "Delfi" informēja aculieciniece Lora.

"Šķiet, Rīgā sākusies lielā pavasara tīrīšana, šis grausts atrodas tikai divu kvartālu attālumā no Brīvības un Bruņinieku ielu stūra, kur jau nedēļu tiek jaukts neganti sens grausts," raksta Lora. "Interesanti, kas būs nākamā ēka, ko nojauks?"

Kā liecina pie grausta izvietotā informācija, ēkas nojaukšanu pasūtījis SIA "Baltic Real Estate Holding".

Vēstīts, ka 1. februārī tika sākti ēkas piespiedu nojaukšanas darbi Brīvības ielā 78a. Demontāžas darbus ir plānots pabeigt līdz 1.martam.

2014. gada 29. aprīlī Rīgas domes (RD) Vidi degradējošu būvju komisija pieņēma lēmumu, ar kuru ēka Krišjāņa Barona ielā 72, Rīgā, tika iekļauta vidi degradējošo būvju sarakstā un klasificēta ka B kategorijas grausts, kā arī tika pieņemts lēmums par paaugstināto nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanu, portālu "Delfi" informēja RD.

2015. gada 31. martā RD pieņēma lēmumu par ēkas Krišjāņa Barona ielā 72 piespiedu sakārtošanu līdz 2015. gada 15. decembrim. Ēkas īpašniece SIA "Baltic real estate holding" vairākkārtīgi tika brīdināta par nepieciešamību ēku sakārtot atbilstoši noteiktajiem normatīvajiem aktiem, par ko uzlikts administratīvais sods 712 eiro apmērā. Februāra sākumā īpašniece uzsākusi pašvaldības lēmuma izpildi un ēkas demontāžas darbus, pastāstīja RD.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!