Foto: DELFI Aculiecinieks
Jūrmalā atkritumu apsaimniekotāju maiņas dēļ iedzīvotāji "iedzīvojušies" atkritumos, kurus jau vairākas dienas neizved, raksta aculieciniece un Jūrmalas iedzīvotāja Aida.

"Jūrmalā sestdien, svētdien un pirmdien ir problēmas ar atkritumu izvešanu un ir radušās neērtības domes un uzņēmumu nesaprašanos dēļ, protams, vienīgie, kam tas rūp ir cilvēki – parastie," raksta jūrmalniece Aida. "Solīja gan, ka mēs nejutīsim nekādas izmaiņas un viss būs kārtībā, bet tā jau nav."

Portāls "Delfi", atsaucoties uz ziņu aģentūru LETA, jau ziņoja, ka Jūrmalas līdzšinējā atkritumu apsaimniekotāja "Eco Baltia vide" pagājušajā gadā esot cietusi vairāk nekā 600 000 eiro lielus zaudējumus, jo Jūrmalas pilsētas dome neesot neko darījusi, lai samazinātu poligonā noglabājamo atkritumu apjomu un svaru, ko pašvaldībai uzliekot vairāki valdības apstiprinātie normatīvie akti. Līdz ar to uzņēmums vēlējās turpināt sadarbību, mainot pašreizējos tarifus. Uzņēmums arī uzsvēra, ka līdz ar 16.janvāri pārstās pildīt atkritumu apsaimniekošanas pienākumus, jo šajā dienā tiks izsmelta līgumcena. Tāpat tas vērsies tiesā pret Jūrmalas pašvaldību par radīto zaudējumu atlīdzināšanu.

Jūrmalas pašvaldība "Eco Baltia videi" līdz 12.janvāra darba dienas beigām bija devusi iespēju vienoties par turpmāko sadarbību, bet vienošanās netika panākta. Pašvaldībā uzsvēra, ka pašreizējā situācijā dome slēgs līgumu ar jaunu apsaimniekotāju. Uzņēmuma pozīciju Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (ZZS) jau iepriekš dēvēja par "puspatiesībām un klaju publisku šantāžu".

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!