Foto: DELFI Aculiecinieks
Pie portāla "Delfi" vērsies satraukts lasītājs, kurš ir neizpratnē, kāpēc Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas jaunuzceltajā korpusā visos logos deg gaisma.

"Tas tā turpinās jau vairākas nedēļas, telpas ir tukšas. Maz ticams, ka visās telpās būvnieki strādā dienu un nakti," raksta Uldis. Viņš novērojis, ka gaisma deg pat brīvdienās un svētkos.

"Labprāt uzzinātu, kādēļ tas tā un, kurš par to maksās?" vaicā Uldis.

Korpusa būvnieks, pilnsabiedrība "SBRE" portālu "Delfi" informēja, ka pašlaik A korpusā noris būvniecības darbu nodošanas procedūra, kā arī sarežģīto, specifisko iekārtu un sistēmu testēšana, regulēšana un balansēšana. Tādējādi diennakts tumšajā laikā izmantojot papildu apgaismojumu.

"Visas ar būvniecības procesa nodrošināšanu saistītās izmaksas, tostarp par izmantoto elektroenerģiju, iekļautas kopējās būvniecības izmaksās," skaidro "SBRE" projektu vadītājs Valdis Koks.

Iepriekš ziņots, ka būvniecības pilnsabiedrības "SBRE" kavēšanās dēļ, iespējams, Eiropas Komisijai (EK) varētu lūgt pagarināt Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas jaunā korpusa 1. kārtas nodošanas termiņu, kas paredzēts nākamā gada 31.martā, informējusi Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas valdes locekle Arta Biruma. Korpuss bija jānodod jau 17. oktobrī.

Finanšu ministrija norādījusi, ka galīgais termiņš saskaņā ar Eiropas Komisijas regulējumu lieliem projektiem izņēmuma kārtā ir 2019. gada 31. marts. Līdz ar to Eiropas Savienības fondu finansējumu var zaudēt, ja projekts netiek pabeigts līdz 2019. gada 31. martam.

Tāpat ziņots, ka par būvdarbu kavēšanos pilnsabiedrībai SBRE varētu nākties maksāt līgumsodu aptuveni trīs miljonu eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!