Portāla "Delfi" lasītājs Kārlis portālam "Delfi" atsūtījis video, kurā iemūžinājis Bērzkalnes pagastā, Elkšņevā plūdu laikā Latgalē lietavu pārpludināto Ošupi, pāplūdušo ceļu un pļavas.

Ziņot, ka aizvadītajā nedēļā plūdu dēļ Latgalē slēdza virkni pašvaldības un valsts autoceļu, kā arī ievērojami postījumi nodarīti labības laukiem.

Ziņots, ka otrdien valdība izsludinājusi ārkārtējo situāciju 27 novados: Aglonas, Baltinavas, Balvu, Ciblas, Dagdas, Daugavpils, Ilūkstes, Kārsavas, Krāslavas, Līvānu, Ludzas, Preiļu, Rēzeknes, Riebiņu, Rugāju, Vārkavas, Viļakas, Viļānu, Zilupes, Alūksnes, Jēkabpils, Madonas, Lubānas, Gulbenes, Cesvaines Varakļānu un Krustpils novadā.

Iepriekš Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienests informēja, ka 24. augusta vakarā, kad Latgalē beidzās lietavas, nokrišņu daudzums pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem Rēzeknes novērojumu stacijā 32 stundās sasniedza 159 milimetrus jeb 229% no augusta normas. Tiek lēsts, ka daudzviet Latvijas austrumu pierobežā kopējais nokrišņu daudzums ir bijis vēl lielāks.

Rezultātā ir cietuši vairāki reģionam nozīmīgi ceļi, kā arī dzīvojamās mājas un lauksaimniecības sējumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!