Valsts policija nopratinājusi trešdien traģiskajā vilcienu katastrofā iesaistītā vilciena Lielvārde-Rīga mašīnistu un piemērojusi viņam procesuālo statusu ”aizdomās turētais”.
Valsts Policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Zvīdre informēja, ka 28 gadus vecais vīrietis pēc nopratināšanas, neskatoties uz to, ka turpina ārstēšanos slimnīcā, tika aizturēts aizdomās par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu.

Zvīdre arī atzina, ka pēc trīs diennaktīm tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa piemērošanu aizdomās turētajam. Savukārt par negadījuma apstākļiem un sniegtajām liecībām policija šobrīd izmeklēšanas interesēs nekādus komentārus nesniedz.

Kā ziņots, trešdien, 2.februārī, netālu no Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas saskrējās elektrovilciens Lielvārde-Rīga un vilciens Maskava-Rīga. Vilcienu sadursmē bojā gāja četri cilvēki, bet 29 cilvēki guva dažādas traumas.

Pēc negadījuma izskanēja versija, ka sadursme notika tādēļ, ka vilciena mašīnists un viņa palīgs nepamanīja luksofora aizliedzošo signālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!