Irānas prezidents Mahmuds Ahamdinedžads ceturtdien pauda šaubas, vai holokausts vispār ir noticis, kā arī ierosināja Izraēlas valsti pārcelt uz Eiropu.
Šādi viņa izteikumi izskanēja preses konferencē Saūda Arābijas pilsētā Mekā un tie seko viņa oktobrī izteiktajam paziņojumam, ka Izraēla ir "noslaukāma no pasaules kartes".

"Dažas Eiropas valstis uzstājīgi apgalvo, ka Hitlers krāsnīs nogalināja miljoniem nevainīgu ebreju un tās ir tik uzstājīgas, ka, ja kāds pierāda pretējo, tad tās nosoda šādus cilvēkus un iemet viņus cietumā," paziņoja Ahamdinedžads. "Lai arī mēs nepieņemam šo apgalvojumu, tomēr ja mēs pieņemam, ka tas ir patiess, tad mūsu jautājums eiropiešiem ir šāds: "Vai Hitlera pastrādātā nevainīgu ebreju nogalināšana ir iemesls viņu sniegtajam atbalstam Jeruzalemes okupētājiem?"."

"Ja eiropieši ir godīgi, tad viņiem kāda no savām provincēm - Vācijā, Austrijā vai citās valstīs - būtu jāatdod cionistiem un cionistiem sava valsts būtu jānodibina Eiropā un mēs to atbalstīsim," piebilda Irānas prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!