Irānas prezidents Mahmuds Ahmadinedžats ir atkārtoti paziņojis, ka holokausts ir eiropiešu radīts mīts, informē ārvalstu prese.
“Eiropieši ir radījuši mītu par ebreju masu slepkavībām un nostādījuši to augstāk par Dievu, augstāk par reliģiju un pravietojumiem,” trešdien teica Irānas prezidents, uzrunājot Zahedanas pilsētas iedzīvotājus.

“Ebreju masu slepkavības Otrā Pasaules kara laikā ir izdomāta problēma,” viņš uzsvēra.

Ahmadinedžads arī atkārtoja jau reiz izteikto priekšlikumu pārcelt Izraēlu uz Eiropu, ASV vai Kanādu, raksta Ria Novosti.

Šis ir jau trešais tāda veida izteikums saistībā ar Izraēlu pēdējās nedēļas laikā, kas izskanējis prezidenta runās. Lielākā daļa rietumvalstu jau izteikušas pārmetumus Ahmadinedžadam, Krievijas Ārlietu ministrija prezidenta izteikumus nodēvējusi par “nepieņemamiem”.

Savukārt Irānas Ārlietu ministrija izsaka izbrīnu par starptautiskās sabiedrības sakāpināto reakciju. “Mani pārsteidza pasaules valstu reakcija uz Irānas prezidenta izteikumiem, un dažas rietumvalstis, acīmredzot, nepareizi izpratušas viņa vārdus. Pārsteidz arī tas, ka eiropieši nespēj ar iecietību reaģēt uz atšķirīgu viedokli,” saka Irānas Ārlietu ministrijas oficiālais pārstāvis Hamids Reza Asefi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!