Prokurors, kurš nolēmis piemērot "Kempmayer Media Latvia" (KML) valdes loceklim Jānim Svārpstonam drošības līdzekli – aizliegumu pildīt LML valdes locekļa pienākumus, - noraida Svārpstona pārmetumus par drošības līdzekļa izvēli, un uzsver, ka vienas konkrētas personas atrašanās vai neatrašanās kādā amatā nav šķīrējtiesas sprieduma izpildes garants, informēja Ģenerālprokuratūras Preses centrā.
Prokurors skaidro, ka lēmums par drošības līdzekļa piemērošanu Svārpstonam motivēts ar to, ka Svārpstons pēc Starptautiskās šķīrējtiesas sprieduma pasludināšanas bez attiecīga pilnvarojuma rīkojies "Kempmayer Media Limited" vārdā, sniedzis nepatiesas ziņas par bankas kontā Maltā esošo naudas līdzekļu piederību KML.

Prokurors norāda, ka Svārpstons saistījis Starptautiskās šķīrējtiesas sprieduma par 7 376 737,50 ASV dolāru un 1 500 000 Lielbritānijas mārciņu piedziņu no "Kempmayer Media Limited" un "Kempmayer Media Latvia" par labu SIA "Digitālais Latvijas radio un televīzijas centrs" izpildi ar SIA "Digitālais Latvijas radio un televīzijas centrs" tiesībām publiski paust savu viedokli par šo spriedumu, un šajā sakarā pats Svārpstons ir izteicis netiešus draudus novilcināt Starptautiskās šķīrējtiesas sprieduma izpildi, norādīdams uz vairākām šādas rīcības iespējām.

Jau ziņots, ka Svārpstonas publiski paudis, ka prokuratūra ar savu lēmumu apdraud Stokholmas starptautiskās tirdzniecības palātas šķīrējtiesas sprieduma izpildi, ko KML gatavs izdarīt jau līdz šī gada beigām.

"Manis kā KML valdes locekļa rupju "nocelšanu no trases" šādā brīdī vērtēju ka prokuratūras apzinātu sabotāžu un vēlēšanos nepieļaut lietas visloģiskāko risinājumu - sprieduma izpildi," portālam "Delfi" komentēja Svārpstonas.

Jau ziņots, ka Ģenerālprokuratūra tā dēvētajā "digitālās televīzijas" krimināllietā nolēma saukt pie atbildības bijušo SIA "Kempmayer Media Latvia" valdes locekli Andreju Zabecki un Jāni Svārpstonu, advokātus Mārtiņu Kvēpu un Jāni Lozi, kā arī uzņēmēju Uldi Kokinu.

Šīs personas apsūdzētas par to, ka laikā no 2001.gada jūlija līdz 2002.gada novembrim ar viltu ieguva iespēju 2002. gada 14. novembrī noslēgt līguma par digitālās televīzijas izveidošanu Latvijā ar "Kempmayer Media Limited" (KML).

Septembrī Stokholmas Starptautiskās tirdzniecības palātas šķīrējtiesa atzina par spēkā neesošu līgumu ar "Kempmayer Media Limited" ("Kempmayer") par digitālās televīzijas ieviešanu Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!