Rīgas pašvaldības policija (RPP) pēdējā laikā sastādījusi 24 administratīvos protokolus par ēku un būvju apzīmēšanu, bet par deviņiem grafiti darbiem sākts kriminālprocess.
Policijas vadības pārstāvji ceturtdien informēja Rīgas domes Drošības un kārtības komitejas deputātus par situāciju ar grafiti zīmētāju aizturēšanu un sodīšanu, informēja domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

RPP darbinieki ir sastādījuši 24 administratīvos protokolus par ēku un būvju apzīmēšanu. 21 gadījumā lietas materiāli nodoti Valsts policijas rīcībā. Uzsākti deviņi kriminālprocesi, bet 18 gadījumos kriminālprocesu ierosināšana atteikta, jo cietušās personas atteikušās no materiāla rakstura pretenzijām pret nodarījuma veicējiem, kas būtu priekšnosacījums lietas uzsākšanai.

RPP priekšnieka vietnieks Māris Lapiņš informēja deputātus, ka arī tādos gadījumiem grafiti zīmētāji bez soda nepaliek. Viņiem tiek piemērotas administratīvā soda sankcijas. To apjoms ir līdz 100 latiem.

Lapiņš atzina, ka ziemā šādu pārkāpumu skaits samazināsies, jo, iestājoties aukstākam laikam, krāsa baloniņos sasalst un ar to ārtelpā nav iespējams neko uzzīmēt. Viņš akcentēja arī preventīvā darba nozīmi šādu nodarījumu samazināšanā. RPP ir uzsākusi ciešu sadarbību ar vispārizglītojošo skolu pedagogiem.

Komitejas deputāti rosināja, vēršoties pret šādiem pārkāpējiem, pēc iespējas vairāk piemērot piespiedu darbu, lai viņi paši novērstu savus radītos ēku bojājumus.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!