Spānijas policija sagrāvusi nigēriešu noziedznieku grupējumu, kas no tūkstošiem ASV un Eiropas Savienības (ES) iedzīvotāju izkrāpis aptuveni 170 miljonus eiro (119,48 miljonus latu), ceturtdien pavēstīja varasiestādes.
Policija sadarbībā ar ASV Federālo izmeklēšanas biroju (FIB) Madrides reģionā arestējusi 87 cilvēkus. Aizdomās turētie no Spānijas izsūtījuši vēstules, to saņēmējus informējot, ka viņi ieguvuši Spānijas loterijas galveno balvu, taču viņiem vispirms jāsamaksā 900 eiro (633 lati) liela sākotnējā nodeva nodokļu un citu izdevumu apmaksai.

Starp upuriem bija arī ASV Anglikāņu baznīcas bīskaps, kuram izkrāpti 18 000 eiro (12 650 lati).

Policija pārmeklēja 39 adreses un konfiscēja vairāk nekā 60 000 nosūtīšanai gatavu vēstuļu. Krāpšanās nesa peļņu pat tad, ja uz to uzķērās viens vēstules saņēmējs no tūkstoša.

Policija izmeklēšanu sāka 2007.gada maijā, kad atklāja lielu no Madrides izsūtītu identisku vēstuļu partiju. Krāpnieki upuru adreses atrada internetā viegli pieejamās datubāzēs, sacīja policija.

Avoti policijā šo krāpšanās veidu raksturo kā jaunu "nigēriešu vēstuļu" versiju, kad cilvēki, uzdodoties par Nigērijas valdības vai institūciju pārstāvjiem, lūdz palīdzību izdabūt no valsts lielas naudas summas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!