Pirmdien Afganistānā, pildot dienesta pienākumus, mīnas sprādzienā ievainojumus guva četri Nacionālo bruņoto spēku kontingenta karavīri. Viens no karavīriem - dižkareivis Edgars Ozoliņš, no gūtajiem ievainojumiem gājis bojā.

Par to informēja Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departamenta direktors Airis Rikveilis.

Līdzjūtību Ozoliņa ģimenei jau izteicis Valsts prezidents Valdis Zatlers, ziņo LTV ziņu raidījums "Panorāma".

Atbalstu bojā gājušā karavīra Edgara Ozoliņa ģimenei pirmdien izteicis arī aizsardzības ministrs Vinets Veldre (TP).

Līdzjūtību Veldre izteicis telefona sarunā Ozoliņa mātei. Ministrs savā paziņojumā atzinis, ka šobrīd savās domās ir kopā ar bojā gājušā ģimeni un draugiem. "Latvijas karavīri ir teicami pildījuši savus pienākumus, un Afganistānas tauta mums ir pateicīga par sniegto atbalstu. Tomēr mūsu pūliņi dažbrīd var būt bezspēcīgi nežēlīga ienaidnieka priekšā. Šodien mums ir jāatzīst smags zaudējums," teikts Veldres paziņojumā.

Līdzjūtību Ozoliņa ģimenei izteicis arī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP).

Jau vēstīts, ka Ozoliņš bojā gāja pirmdien mīnas sprādzienā. Vēl trīs Latvijas karavīri guva ievainojumus.

Iepriekš, 2006.gada decembrī Irākā nemiernieku uzstādīta spridzekļa eksplozijā bojā gāja divi NBS karavīri, bet ievainojumus guva vēl trīs Latvijas karavīri. Bojāgājušais karavīrs 1981.gadā dzimušais Gints Bleija bija autovadītājs - strēlnieks, bet otrs bojāgājušais 1982.gadā dzimušais Vitālijs Vasiļjevs - "granātnieks".

2004.gada 8.jūnijā, munīcijas neitralizēšanas operācijas laikā Irākā gāja bojā NBS Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas rotas vada komandiera vietnieks virsleitnants Olafs Baumanis.

Pašlaik misijā Afganistānā Latviju pārstāv 117 Latvijas kontingenta karavīri, divi Valsts policijas pārstāvji, un Ārlietu ministrijas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!