Krievija gatavojas ANO Ģenerālajā Asamblejā iesniegt rezolūciju, kurā būtu "nosodīta nacisma glorificēšana Latvijā un Igaunijā un noteikts aizliegums šādām aktivitātēm", paziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāvis Andrejs Ņestrenko.
Rezolūcijas uzmetums "Par nepieņemamām rasisma, rasu diskriminācijas, ksenofobijas un naida kurināšanas aktivitātēm" ir viens no trim dokumentiem, kuru apstiprināšanu Krievija vēlas panākt ANO Ģenerālās Asamblejas 63. sesijā.


Kā izteicās Ņestrenko, šī rezolūcija ir tieši saistīta ar pašlaik notiekošajiem procesiem Latvijā un Igaunijā, "kur nacisma glorificēšana un šīs ideoloģijas attaisnošana notiek valstiskā līmenī".


"Mūs pārsteidz un rada nopietnas bažas Eiropas Savienības valstu nevēlēšanās nosodīt nacisma attaisnošanas mēģinājumus un mēs vairākkārt esam par šo jautājumu informējuši starptautiskās institūcijas," paziņoja Ņestrenko.


Igaunijas Ārlietu ministrijas pārstāvis raidkorporācijai ERR pavēstīja, ka ministrijas rīcībā nav informācijas par šo rezolūciju un tās saturs tiks izvērtēts, kad tā tiks iesniegta ANO Ģenerālajā Asamblejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!