Ceptu burkānu krēmzupa

Delfi

Burkāni ir veselīgi. Burkāni ir skaisti. Burkāni ir garšīgi. Tie ir viens no dārzeņiem, kurš, izaudzis vēlā vasarā, mūs pabaro līdz pat pavasarim. Lai tas neapniktu, ir jāatrod dažādi veidi, kā to pagatavot, un viens no ļoti garšīgiem ir šī krēmzupa, kurā dārzeņi pirms tam apcepti un tikai tad pārvērsti zupā. Tieši ar ceptu dārzeņu garšas niansēm zupa ir tik dievīga, sātīga un ar savu raksturu.

Sastāvdaļas:

  • 350 g nomizotu burkānu, sagriezti 4 daļās
  • 80 g nomizota sīpola, sagriezts 4 daļās
  • 4 timiāna zariņi
  • 2 raudenes zariņi
  • 5 salvijas lapiņas
  • 3 lielas ķiploka daivas
  • 150 g nomizotu kartupeļu, sagriezti uz pusēm
  • 2 lauru lapas
  • ½ tējk. sāls
  • svaigi malti melnie pipari
  • 700 ml vistas buljona, karsts
  • 125 ml salda krējuma

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Pannā liec burkānus, sīpolu, kartupeļus, timiānu, raudeni, salviju, ķiploka daivas, lauru lapas un olīveļļu. Visu samaisi, lai dārzeņi skaisti pārklājas ar eļļu. Tad uzber sāli un piparus.
  2. Liec pannu cepeškrāsni un cep 30-40 minūtes - atkarībā no tā, cik lieli ir burkānu gabali. Bet cepšanās beigās tiem jābūt gataviem. Kad laiks pagājis, izņem pannu no krāsns. 
  3. Katlā lej buljonu, pievieno burkānus, kartupeļus, sīpolus un nomizotus ķiplokus. Pavāri uz lielas liesmas 5 minūtes un tad visu sablenderē. Izberz zupu caur sietu, lej atpakaļ katlā. Pielej saldu krējumu un, ja liekas, ka zupa par biezu, vēl buljonu vai karstu ūdeni. 
  4. Ļauj uz mazas liesmas uzvārīties, līdz uzmet pirmo burbuli. Pagaršo, vai pietiek sāls un piparu. Pasniedz ar avotu kresēm.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!