Sastāvdaļas:
- 600 g gaišo ērkšķogu
- 300 ml ūdens
- 600 g aveņu
- 700 g baltā cukura
Rezultāts:
4 x 250 ml
Pagatavošana:
- Liec katlā ērkšķogas. Pielej ūdeni un liec vārīties. Pavāri 20 minūtes, līdz ērkšķogas ir mīkstas. Visu, kas savārījies, izberz caur sietu un liec atpakaļ katlā. Jāsanāk apmēram 450 g biezeņa.
- Pievieno cukuru un avenes. Uz nelielas liesmas vāri, kamēr cukurs izkūst. Tad palielini liesmu līdz lielai un vāri, ik pa laikam apmaisot, 10 minūtes.
- Pildi karstu ievārījumu karstās burkās un tās aizvāko. Atdzesē līdz istabas temperatūrai un tad liec vēsā vietā. Vislabāk - ledusskapī.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit