- Vienā gadījumā ogas liec katlā un tās uzreiz vāri. Ja tu gatavo vieglas ogas, kā zemenes, avenes, mellenes, tad cukuru pievieno uzreiz. Ja gatavo cietākas ogas, kā ērkšķogas, upenes, jāņogas, brūklenes, dzērvenes, tad tās no sākuma apmēram 10-20 minūtes pavāri bez cukura un tikai tad pievieno cukuru.
- Otrā gadījumā sagriez un sagatavo produktus, apber ar nepieciešamo daudzumu cukura un ļauj pastāvēt bļodā ar vāku. Ilgums atkarīgs no receptes - no 2 h līdz 24 h.
- Jebkurā gadījumā, daži iesaka ogas vienmēr pirms vārīšanas saspaidīt, kas palīdz ātrāk izdalīties dabīgajam pektīnam.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit